avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe sens unic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe sens unic

va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca accidentul este culpa comuna.
Eu eram parcat pe sens unic regulamentar pe sens unic perpendicular cu axul drumului, ma sui in masina si cand dau cu spatele ma loveste o masina care intrase pe interzis, in colt si imi strica bara spate si haionul. Suntem de vina amadoi?
Cel mai recent răspuns: csebyy , utilizator 11:51, 1 Noiembrie 2013
Buna seara
Nu este culpa comuna, cel care a venit pe interzis este vinovat de producerea accidentului
am fost la asiguratorul celui care e vinovat si acesta a spus ca e culpa comuna ca nu m-am asigurat
ChiricaAndreea a scris:

Buna seara
Nu este culpa comuna, cel care a venit pe interzis este vinovat de producerea accidentului


asiguratorul ne spusese ca e culpa comuna pentru ca nu mam asigurat la iesirea din parcare. sau a spus ca e culpa comuna pentru ca societatea de asigurari sa nu ma despagubeasca in totalitate?
procesul verbal de la poliție ce zice?
spuneți-i inspectorului de asigurări că vreți un răspuns scris. când vi-l dă, dacă e tot cu culpă comună, spuneți-i că vă vedeți la instanță. s-ar putea să își schimbe părerea...
Imi pare rau, dar intr-adevar, este culpa comuna. Cel mai probabil si in instanta se va da aceeasi solutie. Spetele asemanatoare sunt destule.

La fel ca si cel care a patruns pe interzis si d-voastra ati incalcat legislatia:

O.U.G. nr.195/2002
Art.54. (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Spete asemanatoare sunt si in cazul in care semnalizati, va asigurati din fata si virati stanga intr-o zona permisa, dar il loviti pe unul care era intrat in depasirea d-voastra, intr-o zona de depasire interzisa.
Daca consultati jurisprudenta o sa gasiti astfel de spete, de culpa comuna, pe baza articolului de lege prezentat mai sus. Articolul nu spune ca ceilalti participanti la trafic trebuie sa fie obligatoriu in legalitate.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
Dragos_T, utilizator

Alte discuții în legătură

Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)
Intoarcere in intersectie semaforizata - accident ceciortan ceciortan Stimate Doamne, Domni, am un gust foarte amar in legatura cu reglementarea pe cale amiabila a unui accident soldat, desigur cu pagune materiale. In fapt, tatal ... (vezi toată discuția)
Asigurătorii nu se pun de acord în privința vinovăției șoferilor, prin urmare nu plătește niciunul. cum se poate recupera paguba? Lorenafaur Lorenafaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarea problema: In cursul lunii aprilie 2018, autoturismul unei societati a fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)