avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Blog conspirationist / Medicina neaprobata stiintific
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Blog conspirationist / Medicina neaprobata stiintific

Buna. Am un blog pe care postez chestii conspirationiste si metode de vindecare, sanatate, neortodoxe. Am sa dau niste exemple mai jos:

1 Aduc acuzatii guvernului gen: ei manipuleaza turma si fura

2 Spun lucruri rele (dar adevarate) despre sucul negru.

3 Afirm ca pastilele nu sunt bune, Colosii farmaceutici (nu dau nume) insereaza intentionat alte boli in medicamente pentru a reveni la farmacie.

4 Sustin si discut despre metodele de vindecare a Noii medicine germanice gen:

Daca ai cancer nu fa chimioterapie, nu lua pastile. Doar stai acasa, schimba-ti atitudinea, una pozitiva si te vei vindeca.

Intrebarea mea este: La care din punctele de mai sus as putea fi acuzat in instanta si cum as putea actiona sa nu am vreo culpa la nr 4. ?Daca as pune un mesaj vizibil pe blog, gen:
Informatiile de pe acest blog au caracter informational. Acestea nu inlocuiesc sfatul si consultul medicului specialist!
?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
FlorinFestila, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:26, 2 Noiembrie 2013
E greu de spus pentru ca puteti avea dreptate.
Nici medicii nu prea se descurca cu cancerul...

Poate chestia cu pastilele ar trebui sa o expuneti mai bine si mai nuantat.
Din pacate exista o astfel de industrie interesata doar de bani...
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cred ca puteti sa dormiti in continuare linistit. Romania este o tara in care organizatii sponsorizate din banii publici numite biserici sustin lucuri mai absurde decat ceea ce ati scris d-voastra mai sus si exista profesori de liceu care cred ca Adam si Eva stateau la taclale cu un sarpe vorbitor, ca un tip numit Iona a stat viu trei zile in tubul digestiv al unei balene, ca apa sfiintita nu mai are agitatie moleculara, etc. Daca veti dobandi, in timp, suficienti de multi adepti aveti sansa de a face o noua religie, iar numarul mare de adepti o sa va dea dreptul de a obtine fonduri de la stat si chiar dreptul de a-i invata in scoli pe copiii de 6-7 ani orice fel de absurditati.
De ce nu se aplica unor astfel de fapte nici un fel de pedeapsa? Poate si pentru faptul ca prin astfel de fapte este ajutat procesul de selectie naturala iar specia hommo sapiens sapiens scapa de indivizii care sunt gata sa creada orice.
Pana in prezent se pare ca medicamentele nu sunt mai eficiente decat credinta.
Medicamentele nu vindeca cancerul.

La o simpla raceala si in caz de anumite infectii medicamentele sunt eficiente.
Aveti un drept fundamental: libertatea de exprimare. Insa, in principiu, acest drept nu ar trebui sa-i prejudicieze pe altii.

Atat timp cat nu emiteti acuzatii indreptate impotriva unui anumit producator (sau impotriva altei persoane ce se considera afectata de aceste acuzatii), cred ca stati departe de instanta. Asadar, depinde de situatia dvs. specifica.

Va dau un exemplu de la noi din tara - blogul “Insula Indoielii” si litigiul pe care l-au iscat afirmatiile privind ColonHelp. [ link extern ] /
Daca nu calomniati si nu instigati la ura (de ex. parintele Noii Medicini Germane ii acuza pe evrei de faptul ca si-a pierdut dreptul de a profesa medicina si ca a facut puscarie pentru practica medicala ilegala in doua tari din UE), nu vad ce vi s-ar putea imputa. Toti chematii si nechematii dau azi sfaturi medicale pe internet, asa ca unul in plus sau in minus nu va face nicio diferenta. Nu se cere niciun fel de adeverinta de sanatate mentala pentru a va bucura de libertatea cuvantului pe internet, deci nu vad niciun motiv pentru care nu ati putea propaga teorii paranoide ale conspiratiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nebun periculos tgeorgescu tgeorgescu Vreau sa va intreb daca un individ promite ca vindeca cancerul prin dieta si lumea il crede si se trateaza la el poate fi internat psihiatric in mod ... (vezi toată discuția)
E legală afișarea simbolurilor religioase în cabinetele medicale? naten naten Sunt legale simbolurile religioase(carti, reviste, icoane pe pereti si citate din biblie inramate extrem de vizibile) in cabinetele medicale? (vezi toată discuția)