avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare

pentru o factura emisa catre o firma din REPUBLICA MOLDOVA trebuie sa facturez fara TVA cu taxare inversa?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:07, 2 Noiembrie 2013
Livrarea de marfuri sau prestarea de servicii catre un partener din Republica Moldova este considerat export si se factureaza fara TVA.

Taxarea inversa se aplica livrarilor intracomunitare care au alt regim de inregistrare in contabilitate si declarare la fisc.
Exportul de bunuri este scutit de TVA cu drept de deducere.

Cod Fiscal, art. 143 prevede ca:

"1) Sunt scutite de taxă:

a) livrările de bunuri expediate sau transportate în afara Comunităţii de către furnizor sau de altă persoană în contul său>"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - taxare inversa - export florip florip Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este diferenta intre scutirea de la plata TVA pentru o livrare de bunuri in UE (nu din cele supuse taxarii inverse in ... (vezi toată discuția)
Tva transport marfa in ue maria2010 maria2010 Transportul aferent unei livrari intracomunitare este efectuat si facturat cu tva de catre o firma romana. Firma care efectueaza livrarea intracomunitara ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva, client din italia MT1975 MT1975 Sunt administrator al unei societati care de curand exporta marfa in Italia. Societatea este inregistrata in R.O.I., clientul comunica cod valid de tva. Pot ... (vezi toată discuția)