avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul familiei- conditii iesire din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul familiei- conditii iesire din tara cu minor

In cazul in care custodia in urma divortului este data sotiei ,aceasta poate iesi din tara fara consimtamantul sotului?
Ce intelegeti prin custodie? Incepand cu 2011 notiunea de "custodie" a fost inlocuita cu "exercitarea in comun a autoritatii parintesti", cu stabilirea domiciliului copilului la unul din parinti (de obicei mama). In aceasta situatie, mama nu poate sa iasa din tara cu copilul decat cu acordul tatalui. Daca mama are exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, nu are nevoie de acordul tatalui. Daca divortul s-a incheiat inainte de 2011 si mama are o hotarare definitiva prin care i se incredinteaza copilul spre crestere, atunci nu are nevoie de acordul tatalui. Cititi mai multe detalii pe pagina www.politiadefrontiera.ro.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire cu minor din tara alejandra alejandra probabil ca este un subiect destul de dezbatut dar ce se poate face cand un parinte se impotriveste ca celalalt parinte sa iasa cu un minor din tara,in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o mama vrea sa își ia copii de la fostul soț și ... All-in1993 All-in1993 Buna ziua. O mama vrea sa își ia copii de la fostul soț și sa plece în străinătate pt a le oferi copiilor un trai mai bun, însă să fostul soț nu ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)