avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament prin credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament prin credit

Va adresez rugamintea sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Doresc sa vand un apartament, iar ofertele pe care le-am primit sunt, in general, de cumparare prin credit, dar si una de cumparare cu "cash". Sunt foarte putin documentat in ceea ce priveste varianta prin credit si de aceea va rog sa ma lamuriti si pe mine daca exista vreun dezavantaj pentru mine, ca vanzator, daca aleg sa vand unei persoane care va cumpara cu credit. Daca suma solicitata de mine este in euro, in varianta de vanzare prin credit eu voi primi echivalentul in lei? Banii pe care-i voi primi vor fi supusi unor comisioane de catre banca respectiva (cea care acorda creditul)? In afara de faptul ca in varianta "bani gheata" voi primi banii un pic mai repede, mai exista alte diferente pentru mine, ca vanzator?
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 21:45, 4 Noiembrie 2013
Cu credit dureaza cateva luni (2-3), exita si riscul sa nu le fie acordat creditul si astfel sa incepeti din nou sa va cautati client.
Banii ii incasati in lei, nu veti plati dvs vreun comision la banca.
Puteti stipula in precontract ce doriti pt va asigura ca dvs incasati pretul la care v-ati inteles.
Va multumesc mult. Va mai rog sa-mi spuneti daca voi incasa echivalentul in lei pentru cursul din momentul incheierii contractului sau din momentul acordarii creditului (si, impicit, al incasarii banilor)?
De asemenea - cu scuzele de rigoare pentru "avalansa" de intrebari, va rog mult sa-mi spuneti (deoarece actele de cadastru imi ies peste 2 saptamani) daca aleg clientul care imi ofera cash am inteles ca , pana sunt gata actele, la fel, voi incheia un precontract. Unde se incheie acest precontract? La notar sau doar cu agentia imobiliara?
Va multumesc foarte mult
Precontractul il incheiati la notar.
In cazul celui prin credit, se practica cursul BNR din ziua platii, asa puteti stabili prin precontract- pretul e de atat euro la cursul BNR din ziua platii.
Va multumesc foarte mult
Puteti stabili BNR plus 1%, BNR din ziua platii, din ziua precontractului, din ziua incheierii contractului... nu conteaza.
Creditul va fi in lei? Caci poate fi si in euro.

Alte comisioane depind de ce anume doriti sa faceti cu banii. Daca faceti plati, puteti avea comision; daca ii scoateti, aveti comision; exista in general si un cost al contului in care stau banii dv.

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare. cerul cerul La data de azi am semnat un precontract de vanzare cumparare. In precontract se scrie asa eu fiind VANZATORUL: \"[b]Pretul[/b] apartamentului este de 35000 ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa ContemporaryCaveman ContemporaryCaveman Buna Ziua, Mi-ati putea spune, va rog, cam in ce consta programul \\\\"Prima Casa\\\\"? Am un imobil pe numele meu, iar cumparatorul vrea sa mi-l cumpere ... (vezi toată discuția)