avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract vanzare cumparare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract vanzare cumparare.

La data de azi am semnat un precontract de vanzare cumparare.
In precontract se scrie asa eu fiind VANZATORUL:

"Pretul apartamentului este de 35000 de EURO pret din care, la data semnarii si autentificarii prezentului antecontract s-a achitat, cu titlu de avans, suma de 1750 EURO, urmand ca diferenta de 33250 EURO sa fie achitata prin credit bancar tip "Prima Casa' acordat promitentei cumparatoare."

Se intelege de aici ca mie imi vor reveni in mana 35000 de euro sau nu reiese clar si exact? Cumparatorul spune ca nu e treaba lui sa-mi plateasca comisionul de retragere a banilor. Eu spun ca suma reiese din doua locuri din aceasta fraza si nu ma intereseaza pe mine cum ajunge sa-mi achite pretul ci este treaba lui ca eu la final sa am in mana 35000 de euro.

In cazul unui proces cine are castig de cauza pe baza respectivului cittat din antecontract?
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
cerul, utilizator
Cel mai recent răspuns: cerul , utilizator 16:46, 21 Septembrie 2011
Cumparatorul are castig de cauza...,trebuia sa fiti atent la contract si sa includeti si comisionul de retragere...,deci 34825E plus comisionul de retragere.Cititi cu atentie ceea ce semnati...daca banca nu-i da creditul sa nu dati avansul dublu inapoi!!!!
Mai pot sa fie o suta de feluri de comisioane si nu cred ca un notar poate sa adauge toate aceste sume intr-un PREcontract. Nu s-a specificat nici cat este comisionul de retragere. Unde reiese ca pretul de fapt a scazut pentru ca nu se explica nicaieri modalitatea de obtinere a banilor. Este ceva generic mai ales ca, creditul respectiv se acorda cumparatoarei si nu MIE. La momentul semnarii unui PRECONTRACT mai sunt o multime de astfel de mici taxe si acte care nu le cunoaste nici vanzatorul nici poate chiar cumparatorul. Frazele citate de mine in PRECONTRACT nu acopera absolut tot?
cerul, utilizator
Buna ziua,

in primul rand, daca adunati cele doua sume, ele dau peste 35.000 Euro.
Apoi, trebuie spus ca daca in acest caz vi se vireaza in cont 33250 Euro ( adica pretul minus avansul platit) se cheama ca pretul contractului vi s-a platit integral, cata vreme banii au ajuns in contul dvs.
Ca banca opreste un comision, asta este un fapt cunoscut de toata lumea si prezumat ca si acceptat de dvs.
Asadar, pe viitor, trebuie sa aratati in contract ca toate taxele, inclusiv cea de retragere a banilor , sunt in sarcina cumparatorului.

Avocat Costi Boncu
In acest caz pot sa-mi deschid un cont la orice Banca in idee ca sa am un comision cat mai mic iar taxele de transfer bancar or sa fie in sarcina cumparatorului?

Sa nu va fie cu suparare dar daca nu se cunoaste de catre toata lumea si in precontract nu scrrie clar asta insemna ca precontractul este nul sau cel putin incomplet si interpretabil.
De ce se mai semneaza acte daca tot se face "cum stie toata lumea"?

P.S.Am gresit suma de 34250 era de fapt 33250. Multumesc de atentionare.
cerul, utilizator
Eu opinez că acel comision face parte din cheltuielile vânzării, aspect ce cade în sarcina cumpărătorului în lipsă de stipulație contară!

Alte discuții în legătură

Programul prima casa ContemporaryCaveman ContemporaryCaveman Buna Ziua, Mi-ati putea spune, va rog, cam in ce consta programul \\\\"Prima Casa\\\\"? Am un imobil pe numele meu, iar cumparatorul vrea sa mi-l cumpere ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin virament bancar ! codrutz2007 codrutz2007 Buna ziua ,as vrea sa vand apartamentul unor tineri prin credit ipotecar ,intrebarea este , il vand cu o suma de 50000 euro transfer bancar ,sunt cumva ... (vezi toată discuția)