avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indreptare greseala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indreptare greseala?

In motivarea unei sentinte instanta stabileste ca dobanda fiscala trebuie acordata de la data platii taxei.
In partea finala(cred ca dispozitiv se numeste) este mentionata dobanda fiscala de la data expirarii termenului de 45 de zile.
Ce trebuie facut pt ca in partea finala sa fie trecuta dobanda la care face referire in motivare? Recurs sau cerere de indreptare/lamurire/completare?

Cel mai recent răspuns: Brokeru22 , utilizator 12:09, 4 Noiembrie 2013
Adresati-va instantei cu o cerere de indreptare a erorii materiale din dispozitivul sentintei, conform:

Art. 442 cod procedura civila:

Indreptarea hotararii

(1) Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale cuprinse in hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu ori la cerere.
(2) Instanta se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu. Partile vor fi citate numai daca instanta socoteste ca este necesar ca ele sa dea anumite lamuriri.
(3) In cazul hotararilor, indreptarea se va face in ambele exemplare ale hotararii.
Va multumesc pt raspuns.
Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca rendec rendec Buna ziua, Astazi mi a fost comunicata o hotarare judecatoreasca nesemnata, in continut se gasesc o serie de erori si sunt foarte multe greseli gramaticale. ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala- termen sebirelli sebirelli In cat timp de la ramanerea definitiva a unei sentinte prin nerecurare se poate face cerere pt indreptarea unei erori materiale? Exiata termen prescriptie? Sau ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza daca sunt greseli intr-o hotarare judecatoreasca ... juridic.answer juridic.answer Cum se procedeaza daca sunt greseli intr-o hotarare judecatoreasca in care e mentionata o persoana juridica care nu are nici o tangenta cu dosarul (presupun ca ... (vezi toată discuția)