avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 201
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 201

Buna ziua,

Din cate stiu, pentru declaratia 201 se plateste impozit 16% din venitul obtinut in anul fiscal anterior. Acest 16% se calculeaza din venitul brut sau din venitul net?
Cel mai recent răspuns: combat2k , utilizator 10:42, 1 Mai 2014
Prin declaratie se regularizeaza impozitul si se inscrie si impozitul platit in strainatate.

[ link extern ]
Buna ziua.

Ca sa nu deschid alt subiect, am si eu o problema la care as vrea sa am un raspuns:

am niste actiuni la o companie din UE de la care am primit dividende in ultimii cativa ani (4-5 ani, cu 1 exceptie). Sumele nu au fost mari, ceva de genul cativa zeci de euro, nu cred ca am depasit vreodata 20 de euro (sau ceva de genul asta), ideea este ca nu am depus pana acum in anii trecuti declaratia 201... Impozitul a fost oricum retinut la sursa, dar am inteles ca trebuie oricum depusa declaratia.

Care sunt consecintele pentru nedepunere, si ce se poate intampla daca depun acum declaratiile din anii trecuti?

Ah, si daca pe parcursul ultimilor 5 ani mi-am schimbat domiciliul, unde trebuie depuse declaratiile ?

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Dan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 201 'retroactiva' combat2k combat2k Salutare, am niste actiuni la o companie din UE de la care am primit dividende in ultimii cativa ani (4-5 ani, cu 2 exceptii). Sumele nu au fost mari, ceva ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende primite intr-o tara non-ue Andrei_Micu Andrei_Micu Potrivit noului cod fiscal impozitul pe dividende primit de la o firma din Romania va fi de 5% de la 2017, cu retinere la sursa. Intrebarea mea este: Acest ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende primite intr-o tara non-ue Andrei_Micu Andrei_Micu Potrivit noului cod fiscal impozitul pe dividende primit de la o firma din Romania va fi de 5% de la 2017, cu retinere la sursa. Intrebarea mea este: Acest ... (vezi toată discuția)