avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... e-mail CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

e-mail CEDO

Am citit de mai multe ori ca se poate sesiza CEDO prin email, dar n-am gasit nicaieri adresa de email. Stie cineva aceasta adresa?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 11:32, 4 Noiembrie 2013
Stimat forumist,

Ați înțeles greșit.

În acest moment, în ceea ce privește plângerile îndreptate împotriva Statului Român, nu se poate sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin intermediul e-mail-ului.

De fapt, singura sesizare valabilă a CEDO este cea făcută prin intermediul serviciilor poștale.

Mai mult, deși CEDO acceptă posibilitatea transmiterii prin fax a cererilor, această posibilitate este prevăzută exclusiv cu titlu de redundanță, neavând valoare de învestire.

În acest sens, chiar CEDO arată clar aceast lucru, pe site-ul oficial:

Applications to the Court must be sent by post to the following address, even if they have been faxed beforehand:
The Registrar
European Court of Human Rights
Council of Europe
F-67075 Strasbourg cedex
Fax: +33 (0)3 88 41 27 30


Ceea ce dvs ați înțeles, nu se aplică, în acest moment, dacât în cazul a două State: Suedia și Olanda. În aceste cazuri aparte, CEDO nu face o discriminare, ci încearcă să testeze noul mod de introducere a aplicaților on-line, respectând anumite criterii de securizare. Este vorba, deci, de transmiterea on-line cu titlu de probare a sistemului și nu în ceea ce privește Statul Român.

Cu stimă.

Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa cedo floryiso floryiso As dori sa trimit un email la CEDO si am luat de pe net 3 adrese dar la fiecare dintre ele imi spune ca nu este buna. Va arat si adresele:1) ... (vezi toată discuția)
Dosare cedex niconpetro@yahoo.com niconpetro@yahoo.com Se poate citi pe internet stadiul dosarelor cedex (vezi toată discuția)
Verificare dosar cedo Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Va rog mult sa-mi spuneti daca am cum verifica stadiul unui dosar inregistrat la CEDO. E vorba despre un dosar inregistrat in 2003. Va ... (vezi toată discuția)