avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie sau stimulent?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie sau stimulent?

Buna ziua. As vrea si eu un raspuns pe care nu prea mi-l da nimeni. Sunt in concediu de crestere copil, iar pe 8 octombrie 2013 am nascut cel de-al doilea copil. Primul copil pentru care sunt in concediu de crestere are 1 an si 7 luni. Intrebarea mea e urmatoarea: daca pentru primul copil primesc acea indemnizatie de 600 de lei, pentru cel de-al doilea copil ce voi primi, indemnizatie sau stimulent? Va rog mult, un raspuns. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: maitairina , utilizator 15:46, 11 Martie 2014
1. Deoarece al doilea copil s-a nascut inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) dvs. veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

2. Indemnizatia pentru CCC2 va fi egala cu indemnizatia pentru CCC1.

3. - Pe perioada de cand s-a nascut al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi inca 600 lei lunar (in afara de indemnizatia pentru CCC1).
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei lunar.

4. - Inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM va duceti la Primarie si solicitati indemnizatie pentru CCC2.
Va multumesc mult pentru raspuns! Am fost sa fac dosarul si pentru cel de-al doilea copil si mi s-a spus ca pentru el voi primi un fel de stimulent de 600 de lei pana voi termina concediul de crestere pentru primul copil.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
maitairina, utilizator
Asta v-am spus si eu in raspunsul anterior:
3. - Pe perioada de cand s-a nascut al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi inca 600 lei lunar (in afara de indemnizatia pentru CCC1).
- Pentru aceasta mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei lunar.


Am uitat sa spun ca primul copil l-am nascut cu doua luni inainte de a termina liceul.
Nu are nici o legatura cand ati nascut primul copil daca erati eleva sau nu.

Alte discuții în legătură

Alocatie si indemnizatie maryag maryag am un copil nascut in martie 2011 si am ccc pana in martie 2013. intre timp am nascut un alt copil in 25 ianuarie 2013 .asi dori sa stiu in cat timp pot depune ... (vezi toată discuția)
Drepturi pt tripleti lelyduda lelyduda Buna ziua,in urma cu 3 luni am nascut 3 baieti ai as vrea sa stiu daca pe langa indemnizatia de crestere mai putem primi ceva ajutor din partea statului ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)