avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentativitate sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentativitate sindicat

Buna seara.
Daca un sindicat ditr-o unitate este afiliat la o confederatie sindicala, el a dobandit automat reprezentativitatea in unitate sau trebuie sa se adreseze cu o cerere la judecatorie pentru aceasta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 30 Martie 2009
Îndeplinirea condiţiilor de reprezentativitate a organizaţiilor sindicale se constată, la cererea acestora, de către instanţele judecătoreşti, după cum urmează:
a) la nivel naţional şi de ramură, de către Tribunalul Municipiului Bucureşti;
b) la nivel de unitate, de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află sediul unităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat luciamanta luciamanta Buna ziua, oameni buni. 1.Conform Legii nr. 130/2996 R, art. 18 alin.3, teza finala, un sindicat poate fi reprezentativ daca este afiliat la o organizatie ... (vezi toată discuția)
Sindicat la nivel național... sau ce? cri5tian cri5tian Cum se pot organiza membrii unei categorii profesionale (barmani-ospătari) pentru a-și apăra interesele? Înființează un sindicat. Bun. Și ... (vezi toată discuția)
Sentinta de reprezentativitate ContSters48647 ContSters48647 pentru a inregistra un contract colectiv de munca Directia muncii a solicitat o sentinta din care sa reiese ca suntem reprezentativi la nivelul unitatii. ... (vezi toată discuția)