Stimati domni, doamne,
Vin spre voi, deoarece am intampinat o mica problema pe care momentan nu stiu cum sa o rezolv.
In procesul de formulare a unei clause cu privire la drepturile de proprietate intelectuala ce trebuie introdusa intr-un CIM, am ajuns intr-un blocaj.
O sa va rog sa imi precizati care dintre urmatoarele formulari vi se pare cea mai optimizata si cu mai putine posibile probleme cu caracter litigios.
Toate drepturile de proprietate intelectuala, aici intelegand toate drepturile de proprietate industriala (inventii, marci, know-how, denumiri de origine, modele de fabricatie, modele industriale), toate drepturile de autor, inclusiv cele referitoare la programele pentru calculator asa cum sunt ele definite de Legea 8/1998 republicata si modificata, in toata deplinatatea lor cu toate prerogativele acestora, precum si a drepturile patrimoniale conexe, nascute in timpul derularii contractului de munca realizate de catre Angajat sau cu aportul Angajatului, in legatura cu munca prestata pentru Angajator de catre Angajat sau cu munca prestata pentru terte parti si / sau client(i) la indemnul Angajatorului, ori care apar ca rezultat al utilizarii informatiilor confidentiale, asa cum sunt sau ar fi ele definite de catre Angajator, a secretelor de serviciu, a altor informatii si / sau date ce cad sub incidenta clauzei de confidentialitate a prezentului Contract Individual de Munca, sau al utilizarii echipamentelor si / sau a altor bunuri ale Angajatorului, mai sus precizatelor terte parti, sau clientilor Angajatorului, se nasc direct in patrimoniul Angajatorului. / apartin de drept Angajatorului.
Angajatul este de acord sa se transfere automat, permanent, exclusiv si gratuit Angajatorului sau unui Beneficiar, asa cum va fi el identificat de Angajator, toate drepturile de proprietate intelectula, aici intelegand toate drepturile de proprietate industriala (inventii, marci, know-how, denumiri de origine, modele de fabricatie, modele industriale), toate drepturile de autor, inclusiv cele referitoare la programele pentru calculator asa cum sunt ele definite de Legea 8/1998 republicata si modificata, sau cota sa parte a mai sus precizatelor drepturi, in toata deplinatatea lor cu toate prerogativele acestora, precum si a drepturile patrimoniale conexe, nascute in timpul derularii contractului de munca realizate de catre Angajat sau cu aportul Angajatului, in legatura cu munca prestata pentru Angajator de catre Angajat sau cu munca prestata pentru terte parti si / sau client(i) la indemnul Angajatorului, ori care apar ca rezultat al utilizarii informatiilor confidentiale, asa cum sunt sau ar fi ele definite de catre Angajator, a secretelor de serviciu, a altor informatii si / sau date ce cad sub incidenta clauzei de confidentialitate a prezentului Contract Individual de Munca, sau al utilizarii echipamentelor si / sau a altor bunuri ale Angajatorului, mai sus precizatelor terte parti, sau clientilor Angajatorului.
In functie de variant, mai sunt lucruri de adaugat, dar pe acelea le cladesc singur.
O sa va rog sa imi impartasiti si de ce credeti ca o variant este mai buna decat cealalta.
Problemele pe care le intampin sunt urmatoarele:
- la prima varianta, nu stiu daca pot sa ma prevalez expres de faptul ca nu este stimulata aceasta situatie in lg 8/96 si daca am analiza per a contrario art 44 alin 1, sa spun ceea ce am spus.
- la a doua variant, ma trezesc in fata problematicii cesiunii drepturilor de proprietate intelectuala si tare mult as vrea sa o evit.
Imi cer scuze daca sunt probleme ocazionale cu a mea gramatica, dar auto-correct-ul ma omoara pe acest calculator.
Va doresc o zi splendida si astept o vorba.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
20:23, 4 Noiembrie 2013