avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare Carte Tehnica a imobilului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare Carte Tehnica a imobilului

Va rog sa-mi spuneti care ar fi procedura de intrare in posesiea Cartii tehnice a imobilului in situatia in care dezvoltatorul nu vrea sa o dea pentru a putea sa infiintam asociatie de proprietari.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:26, 21 Noiembrie 2013
Aveti varianta sa solicitati oficial la serviciul urbanism din primarie eliberarea de copie dupa documentatia in baza careia fost ridicat imobilul de locuit in comun
Pentru infiintarea asociatiei de proprietari nu vi se solicita cartea tehnica a imobilului. La dosarul de infiintare a asociatiei trebuiesc: acordul de asociere, statutul, actele de proprietate, proces verbal adunarea generala, declatatia presedintelui, avizele furnizorilor...
Pentru a putea completa acordul de asociere este necesar sa se completeze date din Cartea tehnica. Este vorba despre un bloc nou iar noi nu stim care sunt partile comune (subloluri si demisoluri)Dezvoltatorul nu vrea sa ne furnizeze aceste date.
Cartea Tehnica a constructiei se intocmeste in 4 exemplare si se difuzeaza astfel:
- 1 ex. la proiectantul imobilului;
- 1 ex. la constructor;
- 1 ex. la primaria locala, birou urbanism;
- 1 ex. la as. prop;

De obicei exemplarul pentru as. prop. se dirijeaza tot la primarie care, la un moment dat va chema as. prop. pentru a o preda. La dvs. este clar ca nu prea au cui sa o predea, astfel ca incercati sa ajungeti la document, la una dintre "surse". Solicitati copii doar pentru informatiile care va intereseaza, strict acum. Insa, asa cum se spunea mai sus, toate aceste informatii le aveti deja in contractele de vanzare/cumparare, adica suprafata utila a fiecarui apartament si cota-parte indiviza de proprietate pentru spatiile comune, pentru fiecare apartament. Atentie, sa nu confundati cota-parte indiviza de prop. pentru spatiile comune cu cota-parte indiviza pentru suprafata de teren pe care este construit imobilul.

Am mai auzit despre dezvoltatori care isi opresc pentru sine cate un apartament (ma rog, in mod legal), insa vor sa-si "traga" , de data aceasta ilegal, spatii care apartin proprietatii comune (holuri, boxe, incaperi, garaje, curti interioare - spatii de parcare - toate mai mari decat li s-ar cuveni prin contract ). Cam aceasta este filosofia acestor dezvoltatori - dar care trebuie adusi la realitate.
Dupa organizarea in as. prop., mergeti la primarie si solicitati Cartea Tehnica a imobilului.
Succes!
Va multumesc pt raspuns. Situatia in cazul imobilului nostru este f. complicata. Nu sunt vandute toate ap. iar pt. partile comune nu avem detaliat in contractele noastre in ce constau acestea. La cele doua subsoluri exista numeroase spatii la care nu avem acces si nu le stim destinatia (comune sau private)La urbanism am solicitat cartea tehnica si nu au vrut sa ne dea o copie, macar sa aflam ceea ce este necesar sa intocmim actele de asociere. Daca mai aveti alte informatii ne-ar fi de mare ajutor

Alte discuții în legătură

Buna ziua. unde as putea gasi in cluj napoca, cartea tehnica ... Nicolae D. Nicolae D. Buna ziua. Unde as putea gasi in Cluj Napoca, cartea tehnica a unui bloc din cartierul Gheorghieni? (vezi toată discuția)
Solicitare cornel1592 cornel1592 De unde pot afla dacă o Asociație de proprietari are carte funciară colectivă ( dosar cadastral) pentru a putea verifica daca ... (vezi toată discuția)
Preluare parti comune de la investitor Wolfman01 Wolfman01 Buna ziua, Care este procedura si institutiile publice care sa se implice in procesul de preluare a spatiilor comune de catre asociatia de proprietari de la ... (vezi toată discuția)