avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, ce se poate intampla daca am 3 dosare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, ce se poate intampla daca am 3 dosare penale unul de furt si 2 de violare de domiciliu si la ala cu furt sia retras plangerea.Multumesc

Buna ziua ce se poate intampla daca am 3 dosare penale unul de furt si 2 de violare de domiciliu si la ala cu furt sia retras plangerea.Multumesc
Cel mai recent răspuns: GheorgheFloroiu , utilizator 22:34, 7 Noiembrie 2013
La cel de furt nu se putea retrage plângerea, poate detaliaţi puţin .
Probabil a revenit, si a zis ca nu i s-a mai furat nimic, etc.
Pai la ala cu violare de domiciliu nu e retrase plangerea ce poate sa mi se intample??
Este vorba de un concurs de infracţiuni. Furtul este infracţiune urmărită din oficiu, asta însemnând că şi în situaţia în care plângerea este retrasă, poliţia va face cercetările necesare şi veţi fi pedepsit.
Furtul este pedepsit cu închisoare de la 1 la 12 ani şi violarea de domiciliu cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
Fiind vorba de infracţiuni pedepsite cu închisoarea, se vor stabili pedepsele pentru fiecare infracţiune în parte, se va aplica pedeapsa cea mai grea, care va putea fi sporită până la maximul ei special şi în caz că nu va fi îndestulătoare, se va putea aplica şi un spor de până la 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune continuata pici80 pici80 cum se calculeaza sporul in cazurile de concurs de infractiuni???? sau depinde numai de judecator? (vezi toată discuția)
Conducere fara permis dupa suspendare pentru alcoolemie b_cristi b_cristi Salutare! O intrebare.. Daca cineva este prins conducand fara permis, dupa ce in prealabil acesta a fost suspendat datorita alcoolemiei, care este ... (vezi toată discuția)