avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

sunt angajat al primariei,si printr-o greseala a celor de la personal cartea mea de munca, care se afla la primarie(printre dosare), a ajuns la maculatura( aruncata de femeia de serviciu).Am fost plimbat pe drumuri,ba la fortele de munca, ba la primarie si tot degeaba. Ce pot face in acest caz? Cine raspunde pentru greseala lor, cum imi pot face rost de cartea de munca,pentru anii de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 5 Noiembrie 2013
In acest caz, pentru reconstituirea vechimii in munca va trebui sa efectuati urmatorii pasi :
- declararea pierderii carnetelui de munca in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

- dupa declarare mergeti la fiecare fost angajator si depuneti o solicitare in scris penru eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata.

Daca angajatorii nu mai sunt de gasit, atunci va puteti adresa :
- Arhivelor Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator (valabil pentru cei din sectorul public)

- ITM-ului , daca angajatorul era din sectorul privat.

- detinatorilor de arhive. In cazul in care societatea este in faliment, insolventa, atunci va adresati lichidatorului judiciar.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca de negasit. Claudiu Rascol Claudiu Rascol Buna ziua. Unchiul meu a lucrat pana in anul 1991 la o fabrica de stat, Fabrica de Ambalaje Metalice Tecuci. Intre timp societatea a falimentat si toate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,as vrea sa stiu care sunt etapele clare ale reconstituirii ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Buna ziua ,As vrea sa stiu care sunt ETAPELE CLARE ale reconstituirii unei Carti de Munca pierdute. Multumesc ! (vezi toată discuția)
Care este procedura de reconstituire a cartii de munca Child2Lead Child2Lead Buna ziua, care este procedura de reconstituire a unei Carti de munca pierdute? Multumesc (vezi toată discuția)