avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Jurist in barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Jurist in barou

mai exista posibilitilatea ca juristul cu experienta mai mare de 5 ani in campul muncii sa se inscrie in barou fara examen?? stiu ca se putea, acum am auzit ca juristul nu mai poate, doar consilierul juridic. e adevarat? multumesc:sorry:
Fără examen doar cei cu 10 ani experiență.Cei cu definitivatul dat și luat , adică cei care sunt consilieri juridici definitivi, dau examen și , dacă îl promovează ( în ultima vreme pare aproape imposibil așa ceva) , vor obține titulatura de avocat definitiv. Dar și cu definitivatul ăsta e o problemă, că legea 51 zice să la definitivat să fi susținut nu știu câte probe, iar Colegiile Consilierilor Juridici organizează aceste examene la unele materii doar, întâmplător nu toate fiind cele pe care le pretinde Legea 51.Și, așa, mai bine încerci ca stagiar.Cu mult noroc, de vreo 2-3 ani încoace, de când cu INPPA-ul. Știutor bun de carte fiind, eștri trântit cu multă măiestrie. Succes :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv pentru a intra in barou ca avocat definitiv? monique@ monique@ Cata vechime in profesie trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv ( cu examen ) pentru a putea intra in barou cu examen avocat definitiv? (vezi toată discuția)
Intrebari pentru avocati? Silviu79 Silviu79 Buna ziua simati avocati ! Sper ca nu deranjez pe nimeni, dar as dori sa stiu si, in afara de ce prevede legea 51, cum se procedeaza pentru a ajunge avocat ? ... (vezi toată discuția)
Inppa DanyD DanyD Ce nu inteleg: un avocat stagiar, care abia a intrat in Barou anul acesta, poate urma aceste cursuri? Si daca da, cum poate deveni definitiv dupa terminarea ... (vezi toată discuția)