avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea extraselor multilingve
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea extraselor multilingve

De unde pot cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sa obtina extrasele multilingve? Am obtinut certificatul de nastere de la Consulatul Romaniei la Balti. Pot sa-l solicitit de la Ambasada Romaniei in Olanda, sau nu? Trebuie sa-l solicit de la Balti?
Merci
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2013
Hellen1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Hellen1234 , utilizator 11:24, 7 Noiembrie 2013
Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate pot obtine extrasele multilingve prin reprezentantele diplomatice ale Romaniei din tara unde au domiciliul, depuneti cererea in Olanda.
Va multumesc! Am apelat la consulatul Romaniei in Olanda si am rezolvat problema solicitind apostila.
Legislatie nr. 65/2012 privind Extrasele multilingve ale actelor de stare civila , exista, insa, pana in prezent, nu au fost puse in circulatie de catre Romania.
Sunt recunoscute in Romania, incepand cu data de 5 iunie 2013, extrasele emise de alte tari.
Cand vor fi emise si de catre autoritatile romanesti, probabil incepand cu anul 2014, veti putea obtine extrasul prin intermediul consulatelor sau din Romania.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
Hellen1234, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Acte de stare civila multilingve emise de autoritatile olandeze Kristinika Kristinika BUNA ZIUA AS DORI SA STIU VALABILITATEA EXTRACTELOR MULTILINGE EMISE DE OLANDEA PE TERITORIUL ROMANIEI Deci IN 2005 M AM CASATORIT IN OLANDA ,sotul meu ... (vezi toată discuția)
Certificat naștere copil născut in germania bogdanponline bogdanponline Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un ... (vezi toată discuția)