avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizare la primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizare la primarie

Buna ziua . Am facut o sesizare la primarie in legatura cu niste nereguli savarsite de un vecin de-al meu de gradina, si maine sunt 30 de zile de cand am primit nr. de inregistrare. Am sunat astazi la primarie , iar secretara mi-a spus ca sesizarea mea a fost prezentata primarului a doua zi cand am depus-o dar acesta nu a luat nici o masura nici in ziua de azi .Intreband-o pe dansa ce face ca au trecut 30 de zile conf. O.G.27/2002 , mi-a raspuns ca l-a intrebat pe primar dar parerea ei este ca nu vrea sa faca nimic. Ce pot eu sa mai fac unde sa ma adresez impotriva primarului care nu mi-a dat nici o rezolutie la sesizare.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 6 Noiembrie 2013
plangere pe legea 554/ 2004 actualizata - contencios administrativ .
Art. 1. - (1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
Va multumesc.
In cazul in care nu am banii necesari (taxele) actionarii in instanta a autoritatii publice locale sau pentru avocat , nu pot sa fac plangerea ?
Daca nu platiti taxele judiciare, atunci cererea dvs va fi anulata ca netimbrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare la primarie fara raspuns iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu ce trebuie sa fac daca in urma unei sesizari depuse la primarie nu mi sa dat un raspuns. Mentionez ca a trecut 2 luni de la ... (vezi toată discuția)
Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)
Petiții mery50 mery50 Primăria sector 6, nu răspunde la petiție. Pot să merg în contencios judiciar? (vezi toată discuția)