avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj taxa poluare masina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj taxa poluare masina

in luna februarie 2013 am introdus o cerere la judecatorie pentru restituirea taxei de poluare masina fiind pe numele meu achizitionata in timpul casniciei.

sotia a introdus intre timp cerere de divort in luna octombrie 2013 .

pana acum nu sa finalizat dosarul cu taxa de poluare unde prima istanta a admis cererea dar ANAF a facut recurs si cel mai probabil sentinta definitiva va fi in decembrie ori ianuarie.

Inca sotia mea spune ca acesti ban i se vor impartii din taxa de poluare.

daca ea a introdus divortul in octombrie 2013 are dreptul sa ceara jumatate din banii taxei de poluare desii pana acum nu este nimic definitiv in sentinta taxei ?
Da, are dreptul la jumatate din acei bani ( din care scadeti cheltuiala cu judecata )daca veti castiga. Puteti astepta sa va dea in judecata pt ei, insa e mai bine sa cadeti de acord daca ati platiti acea taxa din fonduri comune.

bun. am sa fac deci o chitanta de mana in care specifica ca a primit aceea jumatate de bani
pot merge cu banii la notar si sa ii impartim acolo?
din cate inteleg momentan va judecat in actiune de divort suma de bani ce are ca titlu taxa de mediu poate fi impartita in cadrul unui dosar de partaj ...asa ca asteptati partajul ca acolo poate aveti mai multe bunuri comune ...
Masina este pe numele meu la fel si taxa de poluare. cinte trebuie sa bage partajul in cazul asta?

Alte discuții în legătură

Care este solutia? xmagx2001 xmagx2001 Eu impreuna cu sotul meu am luat anul trecut un imprumut si am construit o casa care momentan este la \"rosu\"(el este titularul si eu imputernicit) si din ... (vezi toată discuția)
Care este cuantumu, taxei de timbru, in cazul in care fostii soti inteleg sa isi imparta bunurile, intre ei, prin tranzactie? oanaepreda oanaepreda In urma unui divort, partile doresc sa isi lamureasca si situatia bunurilor comune. Mentionez faptul ca fostii soti s-au inteles amiabil si au incheiat o ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat?! ContSters271762 ContSters271762 In anul 2011 s-a pronuntat divortul, atunci nici unul dintre soti nu a cerut partaj. Sotia cu 2 copii s-a mutat din casa construita impreuna, si a lasat si ... (vezi toată discuția)