avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis pentru neacordare prioritate trecere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis pentru neacordare prioritate trecere pietoni

va expun urmatoarea speta:

Am fost oprit de un echipaj de politie, iar dupa ce i-am prezentat actele mi-au spus ca mi se retine permisul pentru 30 zile pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni. Nu am semnat nimic, m-a intrebat daca am obiectii si i-am spus ca nu e adevarat ce mi s-a pus in sarcina mea.Dupa ceva timp a oprit un alt conducator si l-a pus martor in procesul verbal. Mentionez faptul ca martorul nu poate proba fapta pentru ca nu era prezent cand am fost oprit. Mi-a dat o dovata de circulatie pentru 15 zile dar este valabila incepand cu ziua de maine. Nu mai inteleg daca azi am dreptul sa circul sau nu. Ce as putea face sa -mi dovedesc nevinovatia si sa pot circula cu masina.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
andrei987ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei987ro , utilizator 12:26, 6 Noiembrie 2013
Martorul nu probeaza incalcarea regulii de circulatie ci faptul ca nu ati dorit sa semnati procesul verbal de contraventie.
Aveti drept de circulatie pentru 15 zile in baza dovezii. Daca v-au filmat nu aveti nicio sansa in eventualitatea unei contestari a pv in termenul de 15 zile de la comunicare.
In functie de situatia la locul si in momentul faptei se poate stabili daca aveti sau nu sanse de castig in cazul in care introduceti in instanta o plangere contraventionala. Oricum sansele sunt reduse, dar totusi exista. Trebuie sa se probeze situatia in momentul savarsirii faptei.
si daca nu au filmat cum probeaza? In alta ordinede idei eu am sau nu drept de circulatie azi? Dovada e valabila incepand cu data de maine. Dupa ce expira perioada de 15 zile ce pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare carnet - neacordare prioritate pietoni pe trecere crambadani crambadani Mi-a fost retinut permisul de conducere pt neacordarea de prioritate pe trecere de pietoni. Am refuzat sa semnez procesul verbal, am mentionat la sectiunea ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis trecere pieteni Bmanu Bmanu Buna ziua! Acum doua saptamani am fost urmarit de un echipaj de politie dupa 2km pentru faptul ca am depasit pe trecerea de pietoni dupa spusele agentilor de ... (vezi toată discuția)