Poate sa-mi spuna si mie cineva care este termenul de depunere a declaratiilor de avere si de interese pentru anul 2008? pentru anul 2007 stiu ca a fost in iunie 2008, dar acum nu am gasit nimic referitor la cele pentru anul 2008. Se pastreaza cumva acelasi termen???
Va multumesc.
(1)Declaraţiile de avere şi de interese se depun în termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii în funcţie ori de la data începerii activităţii.
(2)Persoanele prevăzute de lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi de interese anual, cel mai târziu la data de 31 mai, pentru anul fiscal anterior.
(3)În termen de cel mult 15 zile de la data încheierii mandatului sau a încetării activităţii, persoanele prevăzute de lege au obligaţia să depună o nouă declaraţie de avere şi declaraţie de interese.
Imi cer scuze ca va deranjez din nou.
Cele 15 zile de la data numirii sau alegerii în funcţie ori de la data începerii activităţii si cele 10 zile de depunere a declaratiilor la ANI sunt zile calendaristice sau lucratoare???
Nu am gasit in cuprinsul legii distinctie intre zile lucratoare/calendaristice , dar opinia mea e ca e vorba de zile calendaristice .
Dar nu depuneti la persoana desemnata din cadrul institutiei ?
Eu sunt persoana desemnata pt depunerea declaratiilor si am o persoana care a depus declaratia pe data de 15.06.2009 dar nu am primit copia dupa actul de identitate. Am inregistrat declaratia dar nu pot sa o trimit la ANI pentru ca trebuie sa o depun cu acel OPIS in care se mentioneaza cam toate datele din actul de identitate. Intrebarea mea este daca pot sa mai astept sau este de preferat sa o depun asa.
Am primit de curand aceste atributii si nu prea stiu care sunt demersurile. Persoana despre care v-am spus ca a depus declaratia este consilier judetean si face parte din Consiliul Administrativ in institutia unde lucrez eu (este institutie publica de spectacole dar nici un angajat nu are statut de functionar public ). A depus o declaratie la Consiliul Judetean in calitate de consilier si la institutia mea in calitate de membru CA. Este corect asa ?? Sau nu trebuia sa mai depuna si la institutia mea???
In art . 39. - din L 144 /2007 se regaseste la alin 1.
(1) Urmatoarele categorii de persoane au obligatia declararii averii si a intereselor:
32. membrii consiliilor de administratie, ai consiliilor de conducere sau ai consiliilor de supraveghere, precum si persoanele care detin functii de conducere in cadrul regiilor autonome de interes national sau local, companiilor si societatilor nationale sau, dupa caz, al societatilor comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar sau semnificativ;
Cum este corect sa procedez??
ar fi de aplicat art 11 din lege :
ART. 11
(1) Dacă în termen de 10 zile de la primirea declaraţiei, persoanele desemnate potrivit prevederilor art. 9 sau
persoana care semnează declaraţia sesizează deficienţe în completarea acesteia vor recomanda, în scris, persoanei
în cauză rectificarea declaraţiei, în termen de cel mult 20 de zile. Declaraţia rectificată poate fi însoţită de documente
justificative.
(2) Declaraţia rectificată depusă împreună cu eventualele documente se trimit de îndată Agenţiei.
(3) Până la expirarea termenului de depunere a declaraţiei rectificate, Agenţia nu poate declanşa procedurile
prevăzute de prezenta lege.
Daca nu depuneti dvs , in calitate de pers desemnata , puteti fi sanctionata cf legii
Daca persoana nu aduce toate doc, faceti scris acest lucru , sa prezinte pina la o data actul lipsa . Daca nu aduce totusi actele ,depuneti asa, dar in termen , cu anexa acel document scris , pe care puneti sa semneze de luare la cunostinta , sa se vada ca ati indeplinit procedura si nu e vina dvs .