avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare studii superioare

Buna ziua,

Lucrez la o firma de monitorizare video, sisteme de supraveghere, insa studiile mele sunt in geografie (master). Mi s-a spus sa aduc actele pentru angajare si sa ma gandesc pe ce functie as putea fi incadrata. Va trebui sa fie una cu incadrare de studii superioare si, mi-au spus ei, una care imi poate oferi si avantaje in viitor (ca un ajutor din partea lor, dat fiind faptul ca sunt la inceput de drum).
Avand in vedere ca nu am cunostinte in acest domeniu, ma puteti ajuta cu cateva sfaturi? De asemeni, m-ar interesa si care ar fi salariul minim pentru o astfel de incadrare.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sarisha , utilizator 10:06, 7 Noiembrie 2013
cred ca nu e suficient ceea ce a-ti scris: studiile mele sunt in geografie (master), specificati facultatea, specializarea, cum scrie pe diploma ...
De la 01.01.2011 , in lipsa unui CCMN, angajatorul este obligat sa acorda unui salariat doar salariul minim brut pe economie indiferent de postul ocupat si de studiile necesare pentru ocuparea acelui post..

Daca in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare a salariilor in functiie de nivelul de pregatire , atunci acesta este obligat sa aplice acesti coeficienti.

In prezent, salariul minim brut pe economie este de 800 lei.
Imi cer scuze, Gabriela, sectia absolvita este cea de Meteorologie-Hidrologie, Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti ( facultate + master in acelasi domeniu )
Freeelis, sa inteleg ca orice functie as alege, este cam acelasi lucru?
Spre rusinea mea, va spun sincer ca nu cunosc la ce se refera acesti "coeficienti de ierarhizare a salariilor in functiie de nivelul de pregatire" despre care vorbiti.
Se poate da un exemplu concret?

Va multumesc!
1. Uitati aici un exemplu , dintr-un ccm :
Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1,
2. calificati = 1,2;
b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala = 1,2
2. postliceala = 1,25;
c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
1. scoala de maistri = 1,3;
2. studii superioare de scurta durata = 1,5;
d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2.
Coeficientii de salarizare de la alin.1 se aplica la salariul minim negociat pe unitate. In lipsa acestuia , se aplica la salariul minim brut pe economie.

2. Avand in vedere profilul societatii si studiile absolvite , nu vad ce functie puteti avea decat ceva pe resurse umane, administrativ .

Alte discuții în legătură

Salarizare conform studiilor sorinica42 sorinica42 Ce trebuie sa fac in cazul in care solicit salarizarea conform studiilor superioare absolvite si sunt refuzat?Mentionez ca in prezent ocup un post de studii ... (vezi toată discuția)
Grila de salarizare miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Grila de salarizare cuprinde salariile tarifare de incadrare din statele de plata sau sunt cele la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare plus ... (vezi toată discuția)
Salarii / ianuarie 2011 florentina_2010 florentina_2010 Poate ma ajuta cineva in privinta stabilirii salariilor pe luna ianuarie 2011.Se apropie data cand trebuie sa platim salariile pe ianuarie, insa nu stim ce ... (vezi toată discuția)