avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare conform studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare conform studiilor

Ce trebuie sa fac in cazul in care solicit salarizarea conform studiilor superioare absolvite si sunt refuzat?Mentionez ca in prezent ocup un post de studii medii(tehnician ssm),iar cand am solicitat sa fiu platit la nivelul studiilor superioare am fost refuzat atat de directorul unitatii si de sefa biroului de resurse umane.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 3 Mai 2014
Angajatorul este obligat sa acorde unui salariat doar salariul minim brut pe economie, indiferent de postul ocupat si de studiile necesare pentru ocuparea acelui post..

Daca in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare a salariilor in functiie de nivelul de pregatire , atunci acesta este obligat sa aplice acesti coeficienti.

Pentru sectorul bugetar, salariile sunt prevazute in acte normative.

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pt lamuriri.In cadrul unitatii noastre exista un CCM care contine o grila de salarizare in care sunt specificati coeficientii de ierarhizare pentru fiecare cod cor in parte. De asemenea, se specifica in CCM ca salariatii care fac dovada absolvirii studiilor superioare trebuie trecuti la o treapta superioara de salarizare.Multumesc inca o data Freeelis.

Concluzionez ca in sprijinul cererii mele nu pot sa fac apel decat la CCM?Multumesc.

Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Aici poate fi o mica problema: este posibil sa fi absolvit o facultate de alt profil decat tehnic si atunci studiile absolvite nu au legatura cu functia ocupata, sau pentru functia pe care sunteti incadrat sa nu fie nevoie de studii superioare.Grila de care vorbiti se refera la studiile necesare pentru ocuparea functiei.
Intr-adevar, in sprijinul cerrii dvs invocati prevederile ccm-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare studii superioare sarisha sarisha Buna ziua, Lucrez la o firma de monitorizare video, sisteme de supraveghere, insa studiile mele sunt in geografie (master). Mi s-a spus sa aduc ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru studii superioare mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Mai este in vigoare vreo prevedere privind salariul minim pentru ocupantii posturilor ce impun studii superioare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Salariul minim studii superioare danyyyyy danyyyyy Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine salariul pentru studi superioare in 2014 care este , mentionez ca domeniul de activitate al firmei este activitati ... (vezi toată discuția)