Ce trebuie sa fac in cazul in care solicit salarizarea conform studiilor superioare absolvite si sunt refuzat?Mentionez ca in prezent ocup un post de studii medii(tehnician ssm),iar cand am solicitat sa fiu platit la nivelul studiilor superioare am fost refuzat atat de directorul unitatii si de sefa biroului de resurse umane.
Angajatorul este obligat sa acorde unui salariat doar salariul minim brut pe economie, indiferent de postul ocupat si de studiile necesare pentru ocuparea acelui post..
Daca in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare a salariilor in functiie de nivelul de pregatire , atunci acesta este obligat sa aplice acesti coeficienti.
Pentru sectorul bugetar, salariile sunt prevazute in acte normative.
Multumesc pt lamuriri.In cadrul unitatii noastre exista un CCM care contine o grila de salarizare in care sunt specificati coeficientii de ierarhizare pentru fiecare cod cor in parte. De asemenea, se specifica in CCM ca salariatii care fac dovada absolvirii studiilor superioare trebuie trecuti la o treapta superioara de salarizare.Multumesc inca o data Freeelis.
Concluzionez ca in sprijinul cererii mele nu pot sa fac apel decat la CCM?Multumesc.
Aici poate fi o mica problema: este posibil sa fi absolvit o facultate de alt profil decat tehnic si atunci studiile absolvite nu au legatura cu functia ocupata, sau pentru functia pe care sunteti incadrat sa nu fie nevoie de studii superioare.Grila de care vorbiti se refera la studiile necesare pentru ocuparea functiei.