avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... M-am trezit peste noapte cu o persoana in plus la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

M-am trezit peste noapte cu o persoana in plus la intretinere.

Buna ziua,
Problema se prezinta in felul urmator:
In timp ce doream sa discut cu administratorul blocului in care locuiesc despre galagia facuta de vecinii mei ( era ora 9 seara si inca se mai dadeau gauri cu bormasina) am fost informat ca voi avea o persoana in plus adaugata la intretinere.
Motivul, din cate a incercat sa explice administratorul, fiind vizitele prietenilor mei si mai exact faptul ca am fost vazut de 2 ori cu persoane care paraseau apartamentul meu care vezi doamne consuma curent cand aprind lumina pe scara( stau la et. 1 si deseori nu aprind lumina avand in vedere ca cea de la parter care este constant aprinsa bate pana la mine) si fac mizerie ( tin sa precizez ca suntem oameni normali si nu animale, singura mizerie pe care o facem sunt urmele carele le lasam in timp ce ne croim drumul spre apartament)
Intrebarea mea este:

Administratoul are dreptul sa faca asta? Eu stiam defapt ca cineva trebuie sa locuiasca la mine timp de 15 zile consecutive ca sa se poata adauga la intretinere o persoana in plus in nici un caz o vizita scurta de 10/15 minute, chiar unele mai lunci de o ora 2. Si din nou tin sa precizez ca nu am musafiri in fiecare zi a lunii care sa petreaca 10 ore sau mai mult.

Gresesc undeva? Nu am gandit bine problema? Rog sa ma lamureasca cineva defapt cum stau lucrurile si daca administratorul a luat decizia aceasta respectand o anumita lege pe care eu nu o cunosc.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:18, 6 Noiembrie 2013
H.G 1588/2007 Art 17 (1) r) stabiIeste cotele de participare pe persoana Ia cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care Iocuiesc temporar, minimum 15 zile pe Iuna; stabileste perioada pentru care proprietarii, nespectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de Ia plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe Iuna, conform hotararii adunarii generale;
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie,care in comitetul executiv,in cazuri motivate,poate dispune inregistrarea de persoane la calcularea cotelor lunare de intretinere
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie masuri,hotarari dispuse de adunarea generala,presedinte,comitet executiv -fara a avea autoritatea de la sine putere sa impuna obligatii de plata in sarcina proprietarilor
Sesizati oficial presedintele de asociatie si solicitati sa va precizeze temeiul legal de impunere numar suplimentar de persoane
Puteti formula in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d contestatie la lista de plata a intretinerii,in termen de 10 zile de la afisarea acesteia.Presedintele de asociatie este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Aceasta atitudine abuziva care o afiseaza administratorul poate fi reclamata? Exista un organ competent care poate lua masuri in asemenea situatii?
Imi retrag intrebarea am omis partea "Sesizati oficial presedintele de asociatie si solicitati sa va precizeze temeiul legal de impunere numar suplimentar de persoane"

Caz in care chiar dansul este si presedintele de asociatie ?
Spun asta din moment ce noi avem la parter, separat de restul blocurilor, asociatie unde platim cheltuielile aferente fiecarei luni.

dansul este si presedintele de asociatie

Conform norme in vigoare ,nu este posibil ca aceiasi persoana ,concomitent sa detina responsabilitatea de presedinte de asociatie si de administrator in cadrul aceluiasi imobil
Este situatie de incopatibilitate ,deoarece presedintele de asociatie este factor decizional,iar administratorul de imobil este factor executional
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres,sesizati oficial situatia la serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin nou .... ewe ewe La inceputul lunii mai s-a mutat un nou vecin in scara. A facut tot felul de lucrari de \\\\"renovare\\\\" in apartament, fara a anunta asociatia de ce ... (vezi toată discuția)
Administratorul are voie sa faca orice lucrare pe scara fara a intreba proprietarii scarii? bratualina bratualina administratorul meu efectueaza multe lucrari fara a face dovada platii(copii facturi)cu diverse persoane neautorizate de cele mai multe ori, iar sumele pe care ... (vezi toată discuția)
Cabinet stomatologic si asociatia de proprietari DentistaD DentistaD Am o garsoniera la etajul 1 al unui bloc pe bulevardul unirii in Bucuresti. Blocul are la parter magazine si etajul 1 este echivalentul etajului 3. Blocul ... (vezi toată discuția)