avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Neconcordante privind denumirea asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Neconcordante privind denumirea asociatiei

Buna ziua,

Reprezint o asociatie a persoanelor cu handicap si in acest moment am demarat formalitatile pt. obtinerea unei autorizatii, dar ne lovim de urmatoarea problema: denumirea asociatiei asa cum rezulta din dovada disponibilitatii denumirii, respectiv incheierea eliberata de judecatorie, difera de denumirea din actul constitutiv, statut si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA.
Mai exact in statut, actul constitutiv si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, denumirea asociatiei este "Asociatia persoanelor cu handicap XYZ" pe cand in incheierea de la judecatorie denumirea este "Asociatia persoanelor cu handicap XYZ Cluj-Napoca".
Prin urmare, neconcordanta consta in numele localitatii care apare in incheierea de la judecatorie dar nu apare in statut, actul constitutiv si certificatul de TVA.
Cum fac sa le aduc la un numitor comun? Precizez ca asociatia a fost infiintata acum 12 ani.
Presupun(dar as prefera sfatul D-voastra) ca in cazul statului si actului constitutiv e suficient un act aditional autentificat la notar. Nu stiu daca mai trebuie depus ceva la judecatorie, avand in vedere ca denumirea din incheierea judecatoreasca este cea corecta.
Dar in cazul certificatului de inregistrare in scopuri de TVA cum procedez ca sa modific denumirea?

Multumesc anticipat pentru raspuns,
Cipriana
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
ciprianam, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciprianam , utilizator 12:55, 14 Noiembrie 2013
De regula denumirea care se regaseste in Hotararea Judecatoreasca este cea care ar trebui sa fie conforma cu actele depuse, si nu invers. In situatia in care asociatia a fost constituta dupa anul 2000 cand se elibera disponibilitatea denumirii, denumirea ar trebui corelata cu acel document.
Dupa caz se poate face:
- cerere de indreptare eroare materiala din HJ. si ulterior modificarea tuturor actelor emise in baza acestei hotarari (certificatul de inregistrare in scop de TVA, etc)
- act aditional la Statut si Actul constitutiv pentru corectarea acestora conform denumirii din HJ. Ele trebuie depuse la judecatorie si emisa o noua hotarare. Se poate face astfel si precizarea in incheiere despre remedierea unei erori materiale din actele constitutive
Pentru corectarea certificatului, odata ce ati obtinut HJ de la unul din punctele de mai sus, depuneti o cerere la Admin Financiara (Declaratia 010) si copie dupa HJ + certificatul in original
Multumesc mult pt. raspuns.

Cipriana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc modificare nume ong și să mai adaug căteva activități laurentiu gabriel laurentiu gabriel bună ziua, am o întrebare : dacă doresc să modific numele unui ong și să mai adaug căteva activități la cap. Scopul Asociației, este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume la o asociatie sportiva dodikyo dodikyo Buna ziua. Am o asociatie sportiva, care a fost infiintata in 2010 si functioneaza si in momentul de fata. As dori sa schimb numele asociatie. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie agnetha agnetha Buna seara, am o fetita bolnava care va necesita o operatie pe cord destul de costisitoare si as dori sa infiintez o asociatie non profit in scopul de a ... (vezi toată discuția)