avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie a copilului

cum pot schima numele de familie a copilui daca nu stiu unde este tatal nu mia platit niciodata pensia la copil ,si nu a contribuit cu nimic in cresterea copilului,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:38, 7 Noiembrie 2013

Mergeti la evidenta populatiei,unde se emit carti de identitate,si depuneti o cerere in care solicitati schimbarea numelui copilului dvs.
Va puteti baza pe schimbarea numelui pe cale administrativa cf OG 41/ 2003.

O zi ok.

Va veti lovi de doua chestiuni, una ar fi ca va trebuie un motiv temeinic si faptul ca nu plateste tata pensie , nu se numara printre ele si faptul ca aveti nevoie de acordul tatalui sau de un refuz al lui, caz in care poate hotari autoritatea tutelara.
Procedura si acte necesare , gasiti in link.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume si prenume copilului Wolf78 Wolf78 as dori tare mult sa stiu cate sanse am sa pot schimba numele si prenumele copilului meu de familie..eu sunt divortata de 14 ani si dupa divort eu ca mama am ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)