Buna ziua!As dori si eu cateva lamuriri cu privire la un coflict cu o firma imobiliara.In luna august a acestui an am incheiat un precontract de vanzare cumparare a unui apartament, prin intermediul unei firme imobilare.Aceasta firma nu si-a trecut in contract comisionul urmand sa il mai negociem pe parcurs, verbal.Deoarece nu am avut un contract de exclusivitate cu aceasta firma,( dealtfel ei n-au facut decat sa-mi dea un telefon, sa-mi prezinte un cumparator , eu avand apartamentul in vederea vanzarii pe un site), am renuntat la serviciile lor care se reduceau doar la inmanarea actelor catre notar.Ulterior eu am vandut apartamentul. iar aceasta firma ma invita acum la mediator, pentru asi recupera un presupus comision.Ce pot sa fac in acest caz,pentru ca din punctul meu de vedere aceasta firma ma hartuieste , cum trebuie sa procedez?[
Este mentionata obligatia dumneavoastra de a plati un comision (specificat clar ca si procent sau nu) pentru aceste servicii? Ati semnat alte documente (fise de vizionare, etc.) cu firma respectiva unde sa fi fost prevazuta aceasta obligatie?
In principiu, in instanta le-ar fi mai greu sa probeze obligatia dvs. de a le achita un comision pentru serviciile lor, daca nu exista un contract in acest sens, de aceea va invita la mediere, pentru a rezolva amiabil.
Puteti merge la invitatia mediatorului pentru a afla mai multe detalii, dupa o prima discutie, mediatorul va va intreba daca doriti mediere sau nu, deci nu va obliga nimeni sa intrati in mediere daca nu doriti. Puteti sa mergeti si cu un avocat daca dvs considerati ca firma imobiliara nu are dreptul sa va ceara comision.
Nu am semnat absolut nimic, decat incheierea antecontractului , intre mine si cumparator.Cu firma nu am semnat nimic, nu specifica comision, nu am semnat fisa de vizionare.Doar ca acest antecontract a fost facut printr-o firma imobiliara si nu la notariat.