avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comision agentie imobiliara

Buna ziua. Sunt in curs de a vinde un imobil printr-o agentie imobiliara. In urma anuntului postat pe diverse situri cu vanzari imobiliare de particulari,am fost contactata de o agentie imobiliara care avea un client care vroia sa vizioneze apartamentul.S.a ajuns in faza in care s-a facut intelegerea iar azi trebuie semnat antecontractul la notariat.Achizitia se va face de catre cumparator prin programul prima casa.Eu nu am nici un contract semnat cu agentia imobiliara, nu sunt eu care am solocitat serviciile acestei agentii. In cazul acesta sunt obligata sa platesc comision la agentie? Care este perioada minima de eliberare a apartamentului tinand cont de faptul ca banii vor fi virati de banca in contul meu intre 30 respectiv 70 de zile.Astept raspuns cat mai repede. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:14, 28 Martie 2013
Agentia va semna cu dvs contractul probabil in momentul semnarii antecontractului la notar. Dupa obtinerea aprobarii dosarului de catre Fondul de garantare si semnarea contractului de credit si garantare la Banca veti semna contractul de vanzare cumparare. Intabularea la prima Casa se face in 3 zile dupa care daca aveti cont la aceeasi banca cu cumparatorul transferul banilor in contul dvs se face in 1-2 zile.
Probabil ati semnat la vizionare un document, in care era prevazut comisionul. Nici o agentie nu incepe vizionarea pana nu semneaza cu ambele parti o fisa de vizionare, care are valoarea unui contract. Vanzarea nu poate fi impiedicata, insa daca nu platiti comisionul, puteti fi sanctionat.

Daca nu ati semnat nimic, nu aveti de plata nimic. Vor incasa comision doar de la cumparator.

Termenul de eliberare este cel pe care il veti decide impreuna cu cumparatorul si va fi inclus in contract, cel mai probabil.
Nu am semnat absolut nimic, nici macar de vizionare.
Atunci in acest moment nu datorati nimic agentiei imobiliare, insa asa cum v am spus la semnarea antecontractului la notar probabil veti semna. Luati legatura cu agentia si clarificati aceste aspecte. Transferul dreptului de proprietate se va face la data semnarii contractului de vanzare cumparare , posesia si folosinta poate fi transmisa si mai tarziu , depinde de invoiala partilor.
Ma pot obloga sa semnez un contract cu ei?Mentionez ca nu eu i-am contactat.

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara inserat ulterior incheierii contractului srb.lacra srb.lacra Buna ziua, Am semnat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara,contract care la data semnarii nu era trecut nici un fel de comision,agentul spunandu-mi ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil catalin.ion catalin.ion Va rog sa ma ajutati cu o opinie. In urma cu o luna de zile am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil in calitate de vanzator. Acest ... (vezi toată discuția)
Care este data finalizarii unu contract de vanzare-cumparare cu rest de plata? alexberi alexberi Buna ziua, Am un Contract de Vanzare-Cumparare semnat pe 3 Aprilie 2009, avant stipulat un rest de plata la date de 23 Aprilie 2009. As vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)