avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision agentie imobiliara inserat ulterior ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision agentie imobiliara inserat ulterior incheierii contractului

Buna ziua,
Am semnat un contract de vizionare cu o agentie imobiliara,contract care la data semnarii nu era trecut nici un fel de comision,agentul spunandu-mi ca nu ma costa nimic,dar ca asa se procedeaza,mentionez ca acel contract a fost scris intr-un singur exemplar care a ramas la agent.Toate bune si frumoase pana in momentul cand trebuia sa semnam vanzarea-cumpararea la notar, atunci agentia imi cere sa platesc comisionul de 3% din pret de vanzare, eu refuzand,imi spun ca trebuie sa platesc deoarece am semnat contractul de vizionare si imi aduce o copie pe care surpriza, era trecut acel comision de 3%. Ce fac in aceasta situatie? Cui ma pot adresa? Cei de la agentie spun ca ma dau in judecata.
Cel mai recent răspuns: andrei_rosu23 , utilizator 20:20, 7 Martie 2015
Nu prea aveti ce face, ati gresit ca ati semnat contractul fara sa pastrati si d-voastra un exemplar, daca aveati exemplarul d-voastra nu putea agentia trece comisionul ulterior. Grija mare ce semnati de acum inainte.
Contractul semnat conține elementele de identificare -numele părților, obiectul, termenul de valabilitate al contractului, condiții în care acesta să poată fi denunțat unilateral sau reziliat, ?
Într-o acțiune în instanță nu ați avea câștig de cauză doar în cazul înscrierii unei clauze abuzive(cum ar fi prevederea plății comisionului cu penalizare de....) Ați semnat contractul prin urmare ați fost de acord cu cele stipulate. în el.
-nu mi s-a dat nici un exemplar cand am vizionat casa, nici macar nu m-a dus el la casa,ne-am intalnit in fata portii, mi-a spus ca agentia are contract cu proprietarul si noi nu trebuie sa platim nimic,
-contractul de vizionare nu are termen de valabilitate,este trecuta doar data vizionarii
-proprietarul este un cetatean strain,iar la vizionare a fost prezenta o prietena a dansului(care nu avea nici o imputernicire din partea proprietarului, asta am aflat acum,de la agentie ni s-a spus ca este imputernicita de proprietar sa vanda casa), iar acea prietena este trecuta in antecontract ca fiind promitent-vanzator, dar nu este trecuta calitatea pe care o are dansa,
-in antecontract scrie ca agentia va percepe penalitati de 1% pentru fiecare zi de intarziere,pe langa acel comision.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
srb.lacra, utilizator
Daca ziceti ca in conctract nu scria nimic despre comision cum putea sa apara ulterior ca ati semnat ceva ce nu era scris?

Probabil ca doar in caz de vizionare era gratuit dar nu si in caz de cumparare ceea ce este cu totul altceva.
Adica inseamna ca va ia banii pentru ca veti cumpara si nu pentru ca ati vizionat.
Agentiile imobiliare din asa ceva traiesc.
Draga doamna ceea ce vi s-a intamplat din punctul meu de vedere, daca puteti dovedi, pare a fi inselaciune, sau abuz de incredere (totusi nu am studii juridice ci economice). Pe piata imobiliara exista extrem de multe imobile care isi cauta cumparatori. In baza mea de date am peste 20 de proprietati la o singura cerere de cumparare.
Sunt patronul unei agentii imobiliare si din nefericire exista in meseria asta oameni care merg pana la limita penalului sau dincolo pt a obtine bani. Sfatul meu sincer este sa cautati o alta proprietate, pt ca daca doriti cu adevarat sa cumparati, gasiti cu siguranta, extrem de usor. Este o piata a cumparatorului indiferent de minciunile colegilor mei de breasla si de mofturile proprietarului. Dvs. aveti puterea de negociere si puteti vedea 50-100 de imobile pana gasiti unul care sa merite.
Daca respectivul proprietari v-a mintit impreuna cu agentul ca persoana care v-a prezentat imobilul este imputernicita sa vanda, credibilitatea lor este indoielnica.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat pt a va verifica actele inainte de a semna antecontract sau contract de vanzare si nu va bazati pe faptul ca notarul verifica actele inainte de a le autentifica. Imi cer scuze fata de notarii de pe forum, dar eu fac referire la potentiale riscuri care pot aparea in practica, iar dumnealor verifica la momentul actual daca exista probleme. De asemenea trebuie tinut cont ca notarul primeste onorariu doar in cazul in care vanzarea se face prin cabinetul domniei sale, deci este interesat ca vanzarea sa existe, la fel si vanzatorul care poate da declaratie pe propria raspundere la indemnul notarului pt ca vanzarea sa aiba loc. Prezenta onorariului il poate determina pe notar sa fie subiectiv si astfel aveti nevoie de un profesionist care sa va apere interesele, iar 200 de euro pt o ora de consultatie la un avocat nu reprezinta nimic comparativ cu 50.000-60.000 euro pt un imobil. Imi cer scuze inca o data fata de domnii notari, dar parerea mea este pur subiectiva.

Cu stima,
Rosu Andrei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara lazarlivia lazarlivia O persoana a cumparat o locuinta printr-o agentie imobiliara. Agentul imobiliar nu s-a implicat cu nimic in pregatirea actelor de vanzare, adica nici n-a avut ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc comision agentiei ?? danny78 danny78 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)