avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa crestere copil

Buna ziua

am o intrebare - am fost in concediu de crestere si ingrijire copil pana in luna octombrie, anul acesta. fetita mea s-a nascut in oct 2010. Ieri am depus dosarul de somaj si nu mi s-a luat in calcul, ca vechime, cei 3 ani cat am stat in concediu (fetita are un handicap). Mi s-a spus ca numai daca se nastea dupa 1 ianuarie 2011 ar fi fost recunoscuti ca vechime.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 7 Noiembrie 2013
1. Incepand cu data de 01.01.2011 se aplica OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor care spune:

Art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art.6, art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare

2. Pana la 31.12.2010 se aplica OUG 148/2005 care nu avea aceasta prevedere referitoare la stagiul de cotizare pentru somaj.
anke5 a scris:

Buna ziua
....
Mi s-a spus ca numai daca se nastea dupa 1 ianuarie 2011 ar fi fost recunoscuti ca vechime.
multumesc!

Pentrui persoanele ai caror copii s-au nascut anterior datei de 01.01.2011 , se aplica OUG nr.148/2005 care nu cuprinde nicio astfel de reglementare - OUG nr.148/2005 fiind aplicabila dvs pana la data de 31.10.2012 inclusiv. (OUG nr.148/2005 nu-si mai produce efecte incepand cu 01.01.2013).

Din 20.01.2007 , perioada CCC este considerata vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate iubire77 iubire77 Concediul de crestere a copilului se considera vechime in munca sau in specialitate ? (vezi toată discuția)
Numar de zile de concediu de odihna in functie de vechime in munca oanazid oanazid Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr -o problema: lucrez in administratia publica, din iunie 2003, si pana in prezent, s i anume octombrie 2014. In aceasta ... (vezi toată discuția)