1. credit luat de la cec in ian 2007
2. garantii: adeverinta de salariu si polita in original a asiguratorului
3. plati efectuate pana in mai 2011 ( cu intreruperi )
4. contractul nu contine clauze privind posibilitatea cesiunii
5. notificare plata din partea unei firme de recuperare, in numele asiguratorului facuta la inceputul anului 2013
6. rugamintea de a semna un angajament de plata in 4 rate pentru o suma mai mare decat creditul initial-nu am semnat
7. nu exista giranti si nu mai sunt salariat di 2010
intrebari:
- sa inteleg ca cec-ul a executat asiguratorul ?
- firma de recuperare poate sa ma oblige in numele asiguratorului cu care eu nu am semnat decat o polita ( eu am platit si nu era specificata nicio obligatie din partea mea decat ca o cesionez in favoarea cecului - polita a fost achitata integral si anticipat pe toata perioada ) ?
- am gresit cu ceva fata de asigurator prin faptul ca mi-am pierdut salariul si implicit gajul si el incearca sa ma execute ?
- cand i-am platit zeci de mii de lei pe polita el nu si-a asumat riscuri ?
- incepand cu ce data demareaza termenul legal de prescriptie ?
Cesiunea de creanta este stipulata prin lege, nu trebuie sa apara in contract. Ce riscuri asigura polita? Termenul de prescriptie incepe sa curga de la fiecare rata, sau de la trecerea integrala la scadenta, atata timp cat nu este intrerupt, si este de 3 ani.
1. daca cesiunea de creanta este stipulata prin lege, atunci de ce printr-un act aditional intocmit de cec in 2012, este un intreg capitol legat de cesiune ?- nu l-am semnat
2. polita este de asigurare de deces, incheiata si achitata pe toata perioada celor 10 ani si are si o asigurare suplimentara pentru invaliditate permanenta totala definita ca: prejudiciere corporala ca urmare a unui accident sau a unei boli care il impiedica pe asigurat sa se angajeze intr-o activitate sau ocupatie sau sa presteze o munca in schimbul unei compensatii sau al unui profit.
- daca iti pierzi locul de munca mai ai profit ?
3. studiind raspunsurile legate de termen prescriptie, majoritatea avocatilor , nu sunt de acord cu dvs referitor la fiecare rata in parte.
va cred daca imi faceti trimitere in cc, cpc,contracte in care se specifica acest lucru
Nu stiu ce pareri ati studiat, dar mi-e teama ca nu le-ati studiat pe cele bune.
Dna incerca sa va spuna ca un contract, orice contract, se completeaza cu prevederile legale. Daca exista in contract o prevedere, nu inseamna ca in altul nu ar putea lipsi si , in acelasi timp, sa fie aplicabila.
O creanta platibila in rate are termen de prescriptie diferit, pentru fiecare rata. Doar daca se declara scadenta anticipata, inceteaza contractul, se reziliaza, avem termen unic de prescriptie de la data incetari.