avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit cesionat de banca unei societati recuperare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit cesionat de banca unei societati recuperare debite

Am vazut cateva subiecte despre firmele recuperatoare. si eu sunt in aceeasi situatie. am un credit ipotecar la o banca, acestia m-au vandut catre support collect, fara sa ma anunte in prealabil. m-a sunat acum 3 saptamani un angajat al firmei care m-a chemat la el si mi-a spus ca sunt la firma lor, si ca trebuie sa semnez un contract cu ei in care ma oblig sa achit creditul intr-un an de zile daca nu ma executa. Nu l-am semnat ca am zis sa ma consult cu cineva.
am si eu cateva intrebari.
in caontractul cu bcr scrie ca ar fi trebuit sa ma notifice , in primul rand pe mine si apoi coplatitorii, printr-o scrisoare recomandata, nu am primit nimic.
daca ei nu si-au respectat aceasta clauza contractuala, pot oare sa apelez la un avocat pt a-i da in judecata. oare am vreo sansa de castig?
va rog sa imi raspundeti, sunt disperata!!!!!!!!!!!
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
oana_81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 13:33, 17 Martie 2011
Este total indicat sa apelati la un avocat care sa studieze detaliat speta dvs. si sa va asiste calificat, indrumindu-va asupra cailor ce trebuiesc urmate si masurilor concrete (inclusiv actiuni in instanta) ce trebuiesc luate. Subiectul s-a discutata de mai multe ori pe forum si raspunsuri la intrebarea dvs., in sensul generic (cum este de altfel si intrebarea :) ), veti gasi usor. Ceea ce va pot reitera este necesitatea unei cat mai prompte reactii si a unor masuri cat mai adecvate situatiei concrete. Este evident ca trebuie studiate clauzele contractuale, inclusiv sub aspectul cesiunii creantei si a necesitatii notificarii, dar trebuie studiate si alte aspecte referitoare atat la legalitatea cesiunii, a intinderii obligatiei dvs. fata de noul creditor si chiar asupra prescriptiei (daca este cazul).
Firma de recuperare a debitelor nu va poate urmari in alte conditii decat cele prevazute in contractul de credit. Nu aveti nicio obligatie de a semna vreun act cu ei. Solicitati-le actul in temeiul caruia va urmaresc pentru sumele datorate bancii. Nu poate fi decat o cesiune de creanta sau un contract de prestari de servicii. In primul caz, detinatorul creantei nu poate emite alte pretentii decat cele din titlul creantei (contractul de imprumut), el fiind creditorul dumneavoastra in locul bancii dupa indeplinirea obligatiei de notificare a cesiunii. In cel de-al doilea caz ramane de vazut care este temeiul dreptului lor de a va cere plata, dupa care actionati in consecinta.

In cel mai rau caz veti fi executat silit, dar numai in termenii pe care-i permite contractul dintre dumneavoastra si banca. Orice act ar fi incheiat firma de recuperare, ea nu poate invoca alte drepturi decat cele pe care banca le avea in urma incheierii contractului de credit.

Totusi, daca vi se ofera conditii de plata mai favorabile decat cele din contractul initial, ar fi firesc sa le acceptati. Desigur, dupa o analiza concreta si obiectiva.

credeti ca am vreo sansa sa castig in instanta in fata bancii? sunt un om disperat, s-au mai intalnit cazuri cand o persoana fizica a dat in judecata banca si a castigat?
Orice este posibil. Depinde de situatia concreta, depinde de elementele pe care le puteti invoca.

Insa nu mi-as face prea multe iluzii. Sunteti datoare bancii? Aveti rate restante? Daca da, atunci doar neglijentele functionarilor in intocmirea contractului v-ar mai putea salva. Sau ar putea amana deznodamantul firesc, daca ar exista acte de urmarire care sa fie desfiintate pe calea contestatiei la executare.

Contactati un avocat. Unul care sa se aplece aswupra tuturor amanuntelor. Nu luati acest sfat ca pe o solutie certa de a scapa de obligatiile asumate.

nu am datorie la banca, dar am avut luni in care nu am achitat toata rata, am completat-o luna urmatoare. in fiecare luna am achitat. dar ei de ce nu m-au notificat prima data si dupa aceea sa ma vanda la firma de recuperare.
puteti sa imi raspundeti?

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
...recuperatori.... eukyra eukyra Buna ziua, ...as dori sa stiu,daca acesti\"recuperatori\",au dreptul sa vina, sa-ti bata la usa?Legea le da acest drept?Pana unde pot merge aceste firme de ... (vezi toată discuția)