avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime model 2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime model 2013

Am cateva intrebari/nelamuriri cu privire la modelul de adeverinta vechime din 2013, asa cum este prevazut de Ordinul nr. 192/2013.

1. Din pacate, nu am stiut de el pana saptamana aceasta iar toate adeverintele de vechime eliberate anul acesta de catre noi, nu sunt identice cu acest model.
Sunt foarte asemnatoare (folosind modelul clasic pe care il folosea cred toata lumea) insa nu contin elementele suplimentare aduse de acest nou model (respectiv cele cateva paragrafe in plus).
As vrea sa intreb daca este o problema mare, daca sunt valabile adeverintele eliberate de noi in 2013, dupa data intrarii in vigoare a ordinului.

Nu am avut multe incetari. Sa chem oare oamenii inapoi sa le dau adeverinte noi? Sau e in regula din moment ce contin elementele esentiale.

2. -" vechime in specialitatea studiilor: .................... ani ............. luni .......... zile."

Ce ar trebui sa trec aici, va rog? Daca e vorba de un programator, cu studii in domeniu, este in regula sa trec acelasi lucru cu vechimea totala in munca trecuta cu un rand mai sus?
Dar daca am angajat pe acest post pe cineva care nu are studii superioare in fix acest domeniu? Ce trebuie sa trec aici, va rog?

Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 8 Noiembrie 2013
Ordinul respectiv este aplicabil numai functionarilor publici.
Ce bine! :) Nu stiam.

Deci, pot ramane la modelul orientativ de adeverinta de vechime, pe care l-am vazut si pe Avocat net? (De exemplu: www.avocatnet.ro/content/for... )

Multumesc mult de raspunsul prompt!.
Da, ramaneti pe modelul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta care atesta vechimea in munca si vechimea in specialitatea studiilor lee_vue lee_vue contract de munca in derulare inainte si dupa 01.01.2011. (in cartea de munca este inregistrata perioada pana in 30.12.2010) cum (pe ce perioada) se ... (vezi toată discuția)
Formatul standard al adeverintei care atesta vechimea in munca si vechimea in specialitatea studiilor Cornel  Vasile Cornel Vasile Ordin al presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici nr. 192 din 17 ianuarie 2013 pentru aprobarea formatului standard al adeverintei care atesta ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept raport serviciu functionar public pentru la implinirea conditiilor cumulative de pensioare limita varsta ciancu ciancu Buna ziua, Aş dori să-mi spuneţi cum trebuie procedat în cazul incetării de drept a raportului de serviciu al funcţionarului public care implineşte ... (vezi toată discuția)