avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ADMINISTRATOR IRESPONSABIL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ADMINISTRATOR IRESPONSABIL

Buna ziua,de 2 ani m am mutat intr un bloc mai vechi din 1950,administrator este un domn care nu locuieste la noi in bloc,avem restantieri de 60000ron iar el nu a luat nicio masura,adica nu i a dat in judecata!este un bloc de pensionari ,iar blocul nu are nici macar asociatie de proprietari!Aseara am aflat ca este posibil sa fim debransati de la apa rece(ca de la apa calda,sunt debransati)!Iar respectivul domn da din umeri bazandu se ca pensionarii nu l trag la raspundere si nici nu l pot schimba !Nimeni nu stie ce bani incaseaza daca achita sau nu facturile....iar durerea mea este ,cum de atatia ani nu a dat restantierii in judecata?Ce pot face eu ca proprietar al acestui bloc?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2013
tinatinatina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:25, 8 Noiembrie 2013
Presedintele asociatiei trebuiue sa faca demersurile pentru trimitere in judecata.
Administratorul este un angajat al administratiei,nu are aceste atributii in fisa postului.
Acesta poate aduce la cunostinta comitetului,respectiv presedintelui de restantieri.
tinatinatina a scris:
Ce pot face eu ca proprietar al acestui bloc?

Ca proprietar puteti face totul.
E totusi pacat ca de doi ani de zile nu ati facut nimic iar acum e posibil sa fiti debransat de la apa, asa cum spuneti.
Administratorul face sau trebuie sa faca ceea ce hotarasc proprietarii.
Administratorul nu poate, nu are voie, nu-i permite legea sa dea in judecata restantierii.
Ca sa va lamuriti cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Dupa lecturarea acestora, discutati cu vecinii dumneavoastra si incercati sa infiintati o asociatie de proprieatri.
Va sugerez sa-l pastrati pe administrator o perioada pentru ca un presedinte si membrii comitetului pe care-i alegeti intr-o adunare generala, sa poata colabora cu administratorul, sa poata gasi solutii impreuna...
Daca dupa o perioada in care aveti aceasta organizare cu presedinte, comitet, cenzor..., vedeti ca administratorul nu-si face treaba, atunci o sa angajati altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme bloc - restantieri si liste ciudate. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj si 2 scari. Sunt cateva apartamente cu restante foarte mari (nu au mai platit nimic in ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Administrator delapideaza 100000 ron tamsin09 tamsin09 Buna ziua. Administratorul blocului in care locuiesc nu a platit facturile la utilitati ([EDITAT] etc) de cateva luni de zile. Am aflat asta abia ieri cand a ... (vezi toată discuția)