avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garantie buna executie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garantie buna executie

Buna ziua,

Am o factura cu garantie buna executie cu minus trecuta pe factura deci influenteaza totalul facturii. O incasez in 3 transe iar ultima transa cuprinde si garantia retinura
de esxemplu 20000 din care 1000 este garantie buna executie cum inregistrez incasarea 5121 = 4111 si garantie o fac 5121=2678 in sold la client la 4111 am 19000 ? La aceasta garantie se face si factura cu plus ?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Lizuca12 , utilizator 16:47, 11 Noiembrie 2013
Faceti inregistrarile : 4111=704,etc. si 2678=4111= 1000.
La incasarea ultimei transe,care include si garantia, faceti si 5121=2678= 1000.Nu se mai emite o alta factura.
Am mai lucrat cu ei si m-au rugat atuni sa facturez cu plus garantia ?
In situatia aceasta cum inregistrez incasarea tot asa ?

Multumesc
Factura trebuie emisa fara sa se scada garantia. Pentru garantie se face doar mentiunea pe factura.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie buna executie Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu inregistrarea pentru garantia de buna executie care este trecuta cu semnul minus pe factura Nu stiu exact daca asa se ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila garantie de buna executie FSimona FSimona Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila pentru garantia de buna executie? Situatia e in felul urmator: societatea noastra are un contract ... (vezi toată discuția)
Garantii prestari servicii crystyna2000 crystyna2000 [b]situatie[/b]: se emite factura pentru prestari servicii 1000 ron + 240 ron TVA Conform contractului , la efectuarea platii, se retine garantie 10% din ... (vezi toată discuția)