avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordul tatalui pentru scoaterea copilului din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordul tatalui pentru scoaterea copilului din tara

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele 2 situatii:
1. Parinti necasatoriti, tatal apare in certificatul de nastere al copilului, copilul poarta numele de familie al tatalui - pot scoate copilul din tara (in concediu) fara acordul tatalui?
2. Parinti necasatoriti, tatal apare in certificatul de nastere al copilului, copilul poarta numele de familie al mamei - pot scoate copilul din tara (in concediu) fara acordul tatalui?

In afara de aceasta situatie, exista altele in care nu ar fi necesar acordul tatalui daca copilul poarta numele de familie al mamei? Ar fi acesta un avantaj la declararea copilului?

PS Mentionez ca am mai gasit un subiect cu aceasta tema, insa nu am regasit aceeasi problema.

MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: cris777 , utilizator 21:22, 26 Noiembrie 2013
Indiferent de numele copilului, daca legal are un tata care este viu, atunci copilul are nevoie si de acordul lui pentru a parasi tara.
Avantajele recunoasterii copilului de catre tata sunt in functie de persoana tatalui: de cele mai multe ori sunt avantaje, exista si cazuri cand e un dezavantaj. depinde pentru cine.
Va MULTUMESC f mult tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara cu un copil minor fara acordul unuia din parinti Cata-LinaC Cata-LinaC Buna ziua! As dori sa stiu daca este posibil sa ies din tara cu fetita mea de 5 ani,fara acordul fostului sot.Mentionez ca suntem divortati la notar,fetita ... (vezi toată discuția)
Obtinerea autoritatii parintesti simona-lacatus simona-lacatus buna seara dupa citit si recitit legi, normative, sfaturi si tot ce am mai gasit am decis sa ma adresez dumneavoastra. problema mea este urmatoarea: detin ... (vezi toată discuția)
Dubla nationalitate copil minor iesire din tara monique78ro monique78ro Fetita mea este olandeza si romanca. Are domiciliul in Olanda si carte de identitate olandeza. Are certificat de nastere olandez, nascuta in Olanda si ... (vezi toată discuția)