avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in perioada de preaviz

Buna seara.
As dori un raspuns la urmatoarea situatie:
Mi-am dat demisia de la firma unde lucram. Am intrat in preaviz . Intre timp, m-am imbolnavit si am avut 14 zile concediu medical >Cand m-am intors la locul de munca sa-mi reiau activitatea pentru incheierea perioadei de preaviz(mai aveam 6 zile lucratoare)mi sa spus ca mi s-a incheiat preavizul in timpul concediului medical si urmeaza sa-mi elibereze decizia de incheere a contractului de munca cu data respectiva .
Cum sa procedez intr-o asemenea situatie?
Cum este corect legal?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 11 Noiembrie 2013
Preavizul este suspendat pe perioada concediului medical si se va relua imediat dupa incetarea concediului medical.

Potrivit Codului Muncii:
Art. 49
...
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...

Art. 75
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
...
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin.(2).

Art.81
.....
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.


In speta, puteti contesta deciza de incetare a c.i.m. Angajatorul va privat de plata a 6 zile lucratoare de preaviz , in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in perioada de preaviz adriana2608 adriana2608 Daca un angajat intra in concediu medical in perioada de preaviz, se prelungeste preavizul cu cate zile de concediu medical are ? Primeste salariu in aceste ... (vezi toată discuția)
Pot lua co în timpul perioadei de previz? b0g23 b0g23 buna ziua - pot lua concediul de odihna in perioada de concediere (in perioada de 20 zile)? - se amana zilele zile ramase din concediere dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce se intampla daca intri in concediu medical in perioada preavizului ? Multumesc! (vezi toată discuția)