avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in perioada de preaviz

Daca un angajat intra in concediu medical in perioada de preaviz, se prelungeste preavizul cu cate zile de concediu medical are ? Primeste salariu in aceste conditii ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 11 Noiembrie 2013
Preavizul se suspenda pe perioada concediului medical si se reia in prima zi lucratoare dupa terminarea acestuia.
Pe perioada concediului medical primeste indemnizatie.
Pe perioada de preaviz salariatul are toate drepturile, deci primeste si salariu pentru munca depusa.
ce articol din Codul muncii prevede asta, nu va suparati ? am conflicte cu un angajator pe tema asta si vreau sa-i demonstrez se mi-ati transmis. Va multumesc
Daca este vorba despre demisie :
art.81 (6) C.mun. - In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

Daca este vorba despre concediere:
art.75 (3) C.mun. = In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).
Din Codul muncii:

Art. 49
...
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...

Art. 75
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
...
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin.(2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in preaviz eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce se intampla daca intri in concediu medical in perioada preavizului ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea situatie: o angajata aflata pe preavizul a avut un accident si e pe concediu med.se prelungeste preavizul cu concediul medical? (vezi toată discuția)
Preaviz, concediu medical Utilizator0607 Utilizator0607 Buna ziua! Imi puteti spune va rog, daca cineva e in preaviz la care nu se necesita prezenta la serviciu si intra in concediu medical, preavizul se ... (vezi toată discuția)