avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz, concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz, concediu medical

Buna ziua!
Imi puteti spune va rog, daca cineva e in preaviz la care nu se necesita prezenta la serviciu si intra in concediu medical, preavizul se prelungeste din cauza concediului medical?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 6 Iulie 2017
Pe durata concediului medical, preavizul este suspendat , altfel spus durata acestuia se prelungeste cu durata concediului medical.

Codul Muncii
art.81 - demisie
...
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
....


art.75 - preavizul de concediere
...
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in perioada de preaviz adriana2608 adriana2608 Daca un angajat intra in concediu medical in perioada de preaviz, se prelungeste preavizul cu cate zile de concediu medical are ? Primeste salariu in aceste ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce se intampla daca intri in concediu medical in perioada preavizului ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical oji62 oji62 in perioada de preaviz de desfacere a contractului de munca, se poate intra in concediu medical? ce se intampla cu preavizul? (vezi toată discuția)