avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

in perioada de preaviz de desfacere a contractului de munca, se poate intra in concediu medical? ce se intampla cu preavizul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 26 Martie 2012
Da,se poate intra in concediu medical in perioada de preaviz.
In perioada cm, cim este suspendat de drept ,iar in cf. cu prevederile art 75(3) Codul Muncii,"In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2)."

Deci, termenul de preaviz se suspenda pe perioada concediului medical,urmand a se relua la terminarea concediului medical.
Preavizul se suspenda, urmand a se relua la terminarea concediului medical ...altfel spus, concediu medical prelungeste durata preavizului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical in preaviz eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce se intampla daca intri in concediu medical in perioada preavizului ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Preaviz, concediu medical Utilizator0607 Utilizator0607 Buna ziua! Imi puteti spune va rog, daca cineva e in preaviz la care nu se necesita prezenta la serviciu si intra in concediu medical, preavizul se ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ºi încetare cim cu aceeaºi datã dexy dexy Daca o persoana are concediu medical din acceași dată cu preavizul sau încetarea contractului de muncă ( ex.: 10.10.2013 CM și 10.10.2013 preaviz ... (vezi toată discuția)