avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical ºi încetare CIM cu aceeaºi datã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical ºi încetare CIM cu aceeaºi datã

Daca o persoana are concediu medical din acceași dată cu preavizul sau încetarea contractului de muncă ( ex.: 10.10.2013 CM și 10.10.2013 preaviz sau încetare contract ) mai poate fi luat în calcul CM-ul, sau produce efecte hotărârea luată în Consiliul de administrație?
Contractul de muncă a fost pe concediul fără plată /perioadă determinată, la revenirea la post a persoanei titulare cel care a ținut locul a rămas angajat în continuare ( ce fel de CIM trebuia să i se încheie dacă angajarea era pe un post vacant de această dată), iar acum CIM este desfăcut cu art. 56 lit.i deci obligatoriu va fi nevoie de preaviz?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 16 Noiembrie 2013
1. Daca o persoana isi ia concediu medical in perioada de preaviz, atunci acest este suspendat.

art.75 C.mun.
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

art.81 C.mun.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

2. Daca este vorba despre un c.i.m. incheiat pe durata determinata, atunci c.i.m. inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat indiferent daca salariatul in cauza este in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi disponibilizata daca sunt insarcinata? BHRSR BHRSR Lucrez intr-o societate cu contrcat pe durata determinata care expira in 28.02.2013 Astazi am aflat ca sunt insarcinata in 4 saptamani pot fi data afara de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal AntoanelaCst AntoanelaCst Buna ziua! Doresc sa ma sfatuiti intr-o problema,daca aveti amabilitate: La momentul actual sunt angajata la o S.C cu CIM pe perioada determinata,respectiv ... (vezi toată discuția)
Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)