avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot lua CO în timpul perioadei de previz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot lua CO în timpul perioadei de previz?

buna ziua

- pot lua concediul de odihna in perioada de concediere (in perioada de 20 zile)?
- se amana zilele zile ramase din concediere dupa efectuarea concediului de odihna ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 17 Aprilie 2013
Pe perioada preavizului acordat pentru concediere se poate lua CO .... zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani la incetarea c.i.m.

CO nu suspenda perioada de preaviz.
dar concediul medical poate suspenda concedierea?

multumesc
Concediul medical suspenda termenul de preaviz acordat in cazul concedierii , dar si in cazul demisiei. Astfel:
Art.75 C.mun:
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

Art.81 C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
.....
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
.....
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz cristina69 cristina69 In perioada de preaviz poti efectua concediul de odihna neefectuat pana la data care ai primit preavizul? (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de preaviz adriana2608 adriana2608 Daca un angajat intra in concediu medical in perioada de preaviz, se prelungeste preavizul cu cate zile de concediu medical are ? Primeste salariu in aceste ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim - somaj Marti Marti Buna ziua! Lucrez de 15 ani la o firma si seful mi-a zis sa caut in alta parte un servici. Din 20 august sunt in C.O. ( 20 de zile ), iar dupa expirarea ... (vezi toată discuția)