avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj la notar

Buna ziua,
Si si sotia dorim sa divortam. Vrem sa mergem la notar pentru a depune cererea de divort si intrebarea mea este: poate notarul sa incheie pe loc si partajul??, in ziua depunerii cererii? sau partajul trebuie sa se faca dupa cele 30 zile de gandire? Eu o voi despagubi cu o suma de bani (ne-am inteles amiabil) dar vreau sa imi incheie partajul in ziua 1 nu in ziua 30 pentru ca ea sa plece din casa.
multumesc.
Poate pleca si acum din casa nu trebuie sa stea pana la partaj.
Puteti face partajul si in timpul casatoriei. Pregatiti actele din vreme daca vreti sa il faceti in ziua depunerii actelor de divort.
Art. 358
Partajul în timpul regimului comunităţii
(1) În timpul regimului comunităţii, bunurile comune pot fi împărţite, în tot sau în parte, prin act încheiat în formă autentică notarială, în caz de bună învoială, ori pe cale judecătorească, în caz de neînţelegere.
(2) Prevederile art. 357 alin. (2) se aplică în mod corespunzător.
(3) Bunurile atribuite fiecărui soţ prin partaj devin bunuri proprii, iar bunurile neîmpărţite rămân bunuri comune.
(4) Regimul comunităţii nu încetează decât în condiţiile legii, chiar dacă toate bunurile comune au fost împărţite potrivit acestui articol.
Nu exista legatura intre partaj si plecatul din casa decat daca asa v-ati inteles. Caz in care va puteti reintelege altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar andreea27 andreea27 Se poate face partajul bunurilor comune, dobândite în timpul casatoriei, înainte de a se pronunța divorțul? (vezi toată discuția)
Partaj ellaelly26 ellaelly26 Se poate face partaj si fara divort? Daca da ,care este procedura? Multumesc anticipat pt. raspuns. (vezi toată discuția)
Bunurile dupa căsătorie Onyk Onyk Buna ziua, Ne am hotarat sa ramanem căsătoriti, dar sa impartim bunurile pe numele fiecaruia. De exemplu, toate bunurile materiale sunt pe numele sotului ... (vezi toată discuția)