avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Autorizare TAX FREE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Autorizare TAX FREE

Buna ziua,
doresc sa stiu daca este cineva care ma poate lamuri punctual cu privire la urmatoarele intrebari:
1. Care sunt conditiile pentru ca o societate sa poate aplica pentru autorizatia de TAX FREE? Citisem undeva ca tre sa fie evident inregistrata in scopuri de TVA de cel putin un an de zile...va rog sa imi confirmati si eventual daca puteti sa imi dati exact textul legii.
2. Care este procedura de onbtinere a autorizatiei? Unde trebuie depusa?
3. Clientul non ue poate primi contravaloarea taxei direct din magazinul meu? Ce documentatie trebuie intocmita si unde trebuie depusa?

Va rog sa imi raspundeti daca ati intalnit in practica. Este un subiect care nu prea este abordat pe forumuri si nici cei de la Asistenta Contribuabili nu stiu prea multe.
Am mare incredere in dvs. ca ma veti ajuta.


Multumesc,

Alte discuții în legătură

Regim tva client sua cu cod de tva mariusvn mariusvn Buna ziua! Urmeaza sa inchei un contract de prestare servicii (administrare baze de date) cu o companie din SUA si am o neclaritate in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Tva special pentru import de servicii pe cale electronica din zona non-ue itrack itrack Buna ziua, Am o problema putin mai delicata in ceea ce priveste TVA-ul (eu fiind neplatitor de TVA). Doresc sa import servicii pe cale electronica dintr-o ... (vezi toată discuția)