avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regim TVA client SUA cu cod de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regim TVA client SUA cu cod de TVA

Buna ziua!

Urmeaza sa inchei un contract de prestare servicii (administrare baze de date) cu o companie din SUA si am o neclaritate in ceea ce priveste TVA-ul. Compania respectiva are cod de TVA pentru UE prin sistemul MOSS in regim non-UE (nu are niciun sediu pe teritoriul UE), deoarece furnizeaza servicii online de divertisment in UE.

In prezent, eu nu sunt inscris in scopuri de TVA, deoarece nu am lucrat pana acum cu clienti din UE, insa este pentru prima data cand ma intalnesc cu o astfel de situatie. Va trebui sa ma inscriu in registrul operatorilor intracomunitari si sa obtin un cod de TVA? Acesta mi-a comunicat ca acest lucru nu ar fi necesar si nici nu ar trebui sa emit facturi cu TVA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2023
mariusvn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:55, 21 Decembrie 2023
Nu trebuie un cod special de TVA pt ca firma e in non UE .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiune intracomunitara? ipi ipi Buna ziua, Sunt inregistrat ca PFA - CAEN 6201 - norma de venit - neplatitor de TVA si urmeaza sa prestez servicii unei companii inregistrate in S.U.A. dar ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Servicii de cazare in romania piciul piciul buna ziua, sunt firma neplatitoare de tva din romania prestez servicii de cazare. daca facturez la o firma din ue cum procedez? facturez fara tva, dar ... (vezi toată discuția)