avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite apartament neintabulat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite apartament neintabulat


un apartament nu a fost trecut pe rol din anul 1996 datorita faptului ca la data respective functionara de la circa financiara ia cerut sa faca intmbularea de atunci nu sa mai prezentat niciunde neavind bani sa faca intambularea si tot de atunci nu sa platit nici un impozit care ar fi urmarile si ce se poate face pentru a intra in normalitate

Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:56, 15 Noiembrie 2013
intrarea in normalitate obliga proprietarul la deschiderea de rol fiscal cu achitarea sumelor impozit restante +penalitatile aplicate

1. Urmarile: veti plati impozitul pe ultimii 5 ani si sume accesorii(majorari/penalitati de intarziere) pentru neplata la termenele scadente ale impozitului datorat.

2.Pentru a intra in normalitate: la primarie, directia/ serviciul de impozite si taxe locale veti depune: ---declaratie (model ITL 001 din 2006):
[ link extern ]
-copie a actului prin care ati devenit proprietarul imobilului(contract de vanzare cumparare/ certificat de mostenitor/...)
- copie dupa actul dvs de identitate.

Acestea le veti depune la registratura cu numar de inregistrare.

In cazul in care aceasta proprietate nu este locuinta de domiciliu si aveti mai multe proprietati veti depune declaratia pentru stabilirea impozitului majorat :
[ link extern ]

Ca exemplu... declaratiile pe care trebuie sa le depuneti si actele necesare declararii cititi aici:
[ link extern ]
dar intanbularea e obligatory ca sa pot plati impozit fiindca functionara sustine ca trebe sa fac intambularea inti
Dvs ati dobandit si va respectati obligatia de a declara ceea ce ati dobandit( conform codului fiscal, art 254
[ link extern ]

adica veti depune la registratura actele - cele pe care vi le-am enumerat. La registratura trebuie sa le primeasca (este acelasi lucru daca le-ati fi trimis prin posta) si trebuie sa va ia in evidenta, adica sa vi le inscrie pe rolul fiscal al dvs si sa va emita decizie de impunere.

Intabularea o veti depune ulterior. Formalitatile de intabulare se efectueaza de birourile notariale care autentifica actele de transfer ale proprietatii.
carmen01011958 a scris:


1. Urmarile: veti plati impozitul pe ultimii 5 ani si sume accesorii(majorari/penalitati de intarziere) pentru neplata la termenele scadente ale impozitului datorat.




plus amenda pentru nedeclararea la fisc in termen de 30 de zile a bunului dobandit

Alte discuții în legătură

Impozitul pe locuinta dobandinta la jumatatea anului alex_chere alex_chere Buna ziua, As dori sa stiu daca impozitul anual pe locuinta se calculeaza diferit daca aceasta este achizitionata la jumatatea anului calendaristic. Exista ... (vezi toată discuția)
Casa pe rol ufpuf ufpuf Buna seara. Mama mea nu a trecut casa pe rol de cand a cumparat-o. Nu a primit niciodata de la circa financiara vreo somatie pentru impozit. Daca ma puteti ... (vezi toată discuția)
Taxe locale 2016 Dan1963 Dan1963 Buna ziua, Joi 10.03.2016, m-am prezentat la taxe locale sector 5 pentru a depune ITL-001, model 2016. Acolo, la intrare, un cetatean ( probabil paznic) ... (vezi toată discuția)