avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala de incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala de incredintare minor

sunt mama unei fetite de 3 ani si6 luni.in data de 6.09.2013 am parasit domiciliul conjugal impreuna cu fetita,mergand la mama mea in alt judet.la data parasirii domiciliului aveam introdus divortul si o ordonanta presedentiala de incredintare minor care ulterior mi-a fost respinsa si la judecatorie si la tribunal.Acum sotul meu a introdus ordonanta presedentiala de incredintare minor sustinand ca nu ii permit vizitele la copil(el venind de 2 ori in aceasta perioada la fata si eu permitandu-i)iar zilnic ii pun fata la telefon, ca a fost luata din mediul in care a crescut.mentionez ca fetita este inscrisa la gradinita unde merge zilnic,medic de familie tot aici.am o ancheta sociala in care se spune ca am conditii bune si in care se spune de asemenea ca i-am permis vizita la fata in prezenta persoanei de a facut ancheta.EU avand viza de flotant aici in alt judet pot cere mutarea procesului?sau treb sa se judece tot acolo unde s-a judecat si ordonanta mea?fetita este atasata de mine eu ocupandu-ma de ea de la nastere.Ce pot face sa nu-mi pierd copilul?pot cere un termen pt angajare aparator sa mai lungesc putin perioada?
am primit o citatie cu copie actiune in care imi zice sa pregatesc aparare pt primul termen de judecata,deci nu pot cere termen de aparare?

Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Sa aveti avocat angajat ca nu primiti termen pentru asa ceva decat daca este el de acord.
Sa aveti si apararea pregatita deja deoarece se judeca de urgena.
Precum spune dnul avocat: angajati-va avocat. Cum ati pierdut ordonanata, ce spune solutia? Scrieti-i dnului ca poate veni in zilele de z,x intre orele a-b, la dresa...sa vada fata. Daca vine faceti un tabel si puneti-l sa semneze in dreptul acelei date. seara sunati-l sa-i dati fata la telefon, Dati-i un sms inainte sau dupa conversatia ciu fetita. Pastrati listingul de telefon, descarcati sms-urile, expediati scrisoare recomandata cu confirmare de primire si val decl. Ingijiti-va sa aveti martori, altii decat mama, rudele. Cand vine la fata faceti poze! Bani va da?
eu am depus un certificat medico-legal dar nu am avut rasp de la procuror cum ca el este autorul.acum il am.i s-a dat o amenda de 500 ron.si nu am demonstrat ca prin lasarea fetitei la domiciliu comun ar suferi traume.nu stiu inregistrarile pe telefon se ia in considerare?
eu nu am cum sa demonstrez altfelca el era violent
Angi draga, cel mai important lucru acum este sa demonstrezi ca ai mijloace materiale, adica un venit din care sa iti cresti copilul, am inteles ca fetita are conditii corespunzatoare de locuit.
Apoi, certificatul medico-legal si amenda pentru violenta casnica este un element in favoarea ta.
mai trebuie sa demonstrezi ca incurajezi relatia tatalui cu fetita, pentru asta ai nevoie de martori si de acele sms-uri de care vorbea doamna mai sus. Trebuie sa demonstrezi ca nu te opui relatiei tata-fiica, si prin copiile facute la sms-uri arati ca tu chiar l-ai invitat sa vada copilul si el n-a venit(daca nu a venit) .
in periada decand sunt plecata cu fetita a venit de 2 ori prima oara am o ancheta sociala prin care scrie ca i-am permis accesul la copil,si ca este ingrijit copilul,am conditii aici.a doua oara eu l-am invitat telefonic sa vina de ziua fetitei.MI-A PROPUS sa ne vedem la un super market.am mers.asta fiind acum o saptamana.eu nu am martori,decat poze ce le-am facut lui.fetitei si sorei acestuia.LE POT FOLOSI CA PROBA sa arat ca si-a vazut copilul?bine sunt si camerele de filmat ale supermarketului care pot demonstra.nu stiu cu ce o sa demonstreze el ca i-am refuzat accesul la copil

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala incredintare minor daneluta daneluta Buna ziua.Este vorba de o ordonanta prezidentiala incredintare minor.Am intentat actiune de divort si ordonanta presedintiala ptr incredintare minor.Am o ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor corne_daria corne_daria buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj chirila_mihaela chirila_mihaela pov mea e alfel:m.am casatorit cu sotu meu...acum 3 ani jumate---am inceput totu de la zero....acum avem o fetita de 2 ani jumatate,,,am reusit sa ne cumparam ... (vezi toată discuția)