avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Sa presupunem ca un angajat isi pagubeste societatea la care lucreaza intentionat cu suma de 10000 lei. rezultatul este: Angajatul este dat pe mana legi, iar instanta hotaraste sa restituie suma societatii si va fi si pedepsit cu ...................
Întrebarea mea este: de ce instanta care hotaraste, ca salariatul a fost obligat sa lucreze mult peste norma de ore, mai este si pagubit de angajator prin neplata salriilor corecte conform unui contract de munca, nu duce pana la capat si pedepsirea administratorului, sau alfel spus cum pedepsim aceste firme care incalca legea astfel?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
ContSters99540, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 13 Noiembrie 2013
Sunt doua lucruri diferite. Pentru incalcarea legii de catre salariat acesta va fi pedepsit, iar pentru incalcarea legii de catre angajator va fi pedepsit acesta. Evident ca, pentru a fi pedepsit,angajatorul trebuie sa fie actionat in judecata.
Instanta solutioneaza cererea in limitele cu care a fost investita.
Angajatul avea posibilitatea sa formuleze si el cerere de chemare in judecata.
a durat 18 luni numai la prima instanta la Tibunal, ca sa demonstrez ca eu salariatul am fost pagubit, acum astept sa-l execute silit deoarece nu vrea sa-mi plateasca drepturile salariale, ce sa vorbim sa mai fie si pedepsit, cine il pedepseste? sa mai pierd alti vreo 6 ani prin instanta, ce castig din asta? nervi si timp pierdut. ....romania...... oricum multumesc pt interventie
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă, conform art.261 C.mun.

In cazul infractiunii prevazute la art. 261 C.mun., actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
ave-ti perfecta dreptate, nu de executare imi fac griji ci de pedepsirea angajatorilor care cosidera ca angajatul este sclav pe plantatia lor, se intampla foarte des aset lucru binenteles mascat, si pe fondul lipsei de locuri de munca uni angajati acepta multe lucruri nelegale, iar patroni prin aceste fapte si prin evaziune ajung sa prejudicieze angajatul din salriu si din pensie, si binenteles si statul prin nepata darilor corecte. Eu despre asta vorbeam ca nu sunt pedepsiti din oficiu ca sa nu stam noi pana ne lipsim pe usile tribunalelor, ca nu castigam nimic si ne lipsim ........cu respect

Alte discuții în legătură

Hotarare sorinciobanu sorinciobanu nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu titlu executoriu si investita executoriu se poate pedepsi penal? (vezi toată discuția)
Neexecutare hotarare judecatoreasca ContSters143145 ContSters143145 S-a castigat in instanta plata drepturilor salariale ce decurg din anularea unei decizii de concediere. Daca angajatorul nu plateste, se mai pune problema ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca marianapirvu marianapirvu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sugestii. Am avut proces cu o societate deoarece nu mi-a dat salariile aferente a 3luni si concediul de odihna pe 2ani. Am ... (vezi toată discuția)