avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare

nerespectarea unei hotarari judecatoresti cu titlu executoriu si investita executoriu se poate pedepsi penal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 17 Martie 2012
Art. 261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Art. 262 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.

Asadar, neexecutarea unei hotarari judecatoresti pronuntate intr-un ligiu de munca avand ca obiect reintegrarea si/sau plata unor restante salariale constituie infractiune. Actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim ioanditu ioanditu In data de 4 august 2010 mi-a fost suspendat CIM conform art 52 lit C din Codul Muncii.In data de 12 feb 2011, in urma cercetarilor procurorul a dat decizia de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca ancuta31 ancuta31 Buna ziua. Am castigat un litigiu de munca printr-o hotarare judecatoreasca, urmand ca fostii angajatori sa imi restituie salariile restante.Au trecut 3 ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii definitive OlDumitra OlDumitra Doua intrebari : 1. in urma unui proces cu o institutie am castigat la Curtea de Apel in anul 2012. Deşi Decizia definitiva si irevocabila este dată în ... (vezi toată discuția)