avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare hotarare judecatoreasca

Buna ziua.
Am castigat un litigiu de munca printr-o hotarare judecatoreasca, urmand ca fostii angajatori sa imi restituie salariile restante.Au trecut 3 samptamani si nu am primit nici un telefon, nici un raspuns din partea angajatorilor.Ma astept din partea lor sa nu respecte hotararea
.Ce pot face in acest caz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 17 Noiembrie 2013
Ati depus o solicitare scrisa ,in acest sens, la fostul angajator?
In cazul in care nici dupa ce veti depune solicitarea scrisa nu primiti nici un raspuns va trebui sa puneti in executare sentinta.
av.M.Hornea
Sau sa faceti plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art.261 , eventual art. 262 din Codul Muncii.

Art. 261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Art. 262 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.

Art.263 C.mun.
(1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
(2) Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
in ce consta solicitarea scrisa?
multumesc!
Subsemnatul _______________________, cu domiciliul / sediul în ___________________, str. _____________________, nr. ______, ap. ___, judeţul _______________, reprezentat/a prin _______, în calitate de creditor, formulez

CERERE DE EXECUTARE SILITÃ

a debitorului ________________________, cu domiciliul / sediul în _________________, str. ______________________ nr. ____, ap. ____, judeţul ___________________.
În fapt, prin sentinţa nr. ______/_____________ a Judecătoriei _________
__________________, irevocabilă prin decizia nr. _____/_____ a ________________, ati fost obligata să ______________ (plătească suma de __________ cu titlu de _________ şi suma de ______ lei cu titlu de cheltuieli de judecată SAU să efectueze o anumită prestaţie SAU să predea un anumit bun). Creanţa este certă, lichidă şi exigibilă.

Astfel că, vă rog să procedaţi la punerea in executare a acestui titlu executoriu, in termen de ...... zile de la data primirii prezentei.

In caz contrar, ma vad obligat sa apelez la toate modalităţile de executare legale prevazute de legislatia in materie..

Data

Semnatura

Alte discuții în legătură

Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca marianapirvu marianapirvu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sugestii. Am avut proces cu o societate deoarece nu mi-a dat salariile aferente a 3luni si concediul de odihna pe 2ani. Am ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hot. judecatoreasca definitiva- litigiu de munca cirsteaioana cirsteaioana Buna seara, Am castigat un litigiu de munca cu angajatorul si am hotarare judecatoreasca definitiva.Trebuie sa-mi plateasca o suma de bani si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)